Divízió I-es vb: főnixként támadt fel a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott története során először nyert a kazah csapat ellen. A budapesti divízió I-es világbajnokság szerdai játéknapján Szuper Levente 39 védésével 2-1-re győzött a magyar csapat.


"Soha ne add fel!!!! Mi hiszünk bennetek!" feliratú szurkolói transzparens fogadta a melegítésre kivonuló magyar válogatottat. A kapuban ezúttal - akárcsak a britek elleni siker alkalmával - Szuper teljesített szolgálatot.


Óriási iramban kezdtek a vendégek, ám a védők jól állták a rohamokat, egyszer pedig a kapuvas mentett Szuper helyett. Ahogy rendezte sorait a magyar csapat, átvette a kezdeményezést, és emberelőnyben - amiből 40 másodperc kettős volt - Kolesznyiknek kellett bravúrokat bemutatnia. A szünet előtti hajrát ismét megnyomta a kazah együttes, emberelőnybe került, és kis híján megszerezte a vezetést, ám a védők jól szűrtek a kapu torkában.    

Szuper-parádéval indult a második játékrész, hat komoly védéssel tartotta a csapatát, még szólót is fognia kellett. Amikor mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost, Vas Márton tálalt Mihály elé, aki a rövid sarokba lőtt. Bartalis sem úszta meg, és az ő kiállítását már góllal büntették meg: Sztarcsenko középre adása az elvetődő Szirányiról visszapattant, és a vendégek csatára az eldőlő Szuper felett a hálóba lőtt.

Benk a büntetőpadon kezdte a záró harmadot, Szuper pedig ismét, sokadszor munkában volt, és a kapuvas ezúttal sem hagyta cserben. Trosinszki törött ütővel játszott tovább, kiküldték, az emberelőnyben pedig Tokaji lövése Kolesznyikov korcsolyájáról saját kapujába pattant.

Begyújtotta a rakétákat az esélyesebb kazah csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteit. Benket azért állították ki újfent, mert kilőtte a nézőtérre a pakkot, ám a védelem hermetikusan zárt. Sofron blokkolása után kiugrott, ám szabálytalankodtak ellene, így hajrában emberelőny várt a Chernomaz-csapatra. A kazahok letámadtak, ám nem bírtak a magyar együttessel.

JÉGKORONG
DivízióI-es vb, 3. forduló:
Magyarország - Kazahsztán 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
gól: Mihály (34.), Tokaji (48.), illetve Sztarcsenko (37.)

Videók