Börtönből vissza a jégre, majd újra a csúcsligába

A következő idény felénél, januárban térhet vissza az észak-amerikai profi jégkorongligába (NHL) Vjacseszlav Vojnov, aki felesége bántalmazása miatt négy éve börtönben is ült.


A 29 éves olimpiai bajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018/19-es szezont kihagyta.
 
Azt megelőzően pedig - miután kényszerűségből elhagyta az Egyesült Államokat - három szezont húzott le az SZKA Szentpétervárban. Ügynökén keresztül jelezte, hogy ajánlat esetén visszatérne az NHL-be, ám első fokon a liga a teljes 2019/20-as idényre eltiltotta. A fellebbviteli sportbíróság azonban engedélyezte számára, hogy a szezon felénél, a 41. fordulót követően újra játsszon.
 
Utolsó NHL-es klubja, a Los Angeles Kings - amellyel 2012-ben és 2014-ben bajnok volt - már közölte, hogy nem kívánja leigazolni a védőt. 
 
Vojnov 2014 októberében, kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően elítélték, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta. Két hónapot rács mögött töltött, majd 2015 szeptemberben kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított ellene, és a kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, hogy családjával visszatér Oroszországba. 
   
A hokis 2013-ban hat évre szóló, 25 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel, ezt a megállapodást végül felbontották, és a klubnak nem kellett kifizetnie a hátralévő 19,25 millió dollárt a játékosnak.
 
Vojnov a tavalyi phjongcshangi olimpián aranyérmes lett hazája válogatottjával, és a torna legjobb védőjének választották.
 
 
 
 
 
 
Fotók: Getty Images

Videók