A Világkupára felgyógyul a legenda

Felgyógyult sérüléséből és vállalja a játékot a szeptember 17-én rajtoló torontói jégkorong-világkupán Alekszandr Ovecskin, az oroszok sztárja.


Orosz sajtóértesülések szerint a csatár szereplése kérdéses volt, ám az orosz hokiszövetség, valamint maga a játékos ezt cáfolta és közleményben tudatták, hogy a játékos teljes erővel készül Moszkvában. Az észak-amerikai profi liga (NHL) gólkirályának szereplése kulcsfontosságú az oroszoknak, a Washington Capitals csillaga 11 NHL-szezon alatt hétszer érte el az 50 gólos határt.

A 30 éves, 93-szoros válogatott Ovecskin háromszor nyert vb-t, ám sem olimpián, sem vk-n - amikor is az NHL-esek szerepelnek - nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A legutóbbi, 2004-es vk-n még csak 19 éves volt és az egész torna legfiatalabbjaként lépett pályára.

A torontói világkupát szeptember 17. és október 1. között rendezik az NHL-es világsztárokkal. Az oroszok a B csoportban játszanak a finnekkel, a svédekkel és az észak-amerikai fiatalok válogatottjával. Az A csoportban a kanadai, az amerikai, a cseh és az európai válogatott kapott besorolást.               

Videók