Az NHL kapujában a magyar hokis!

A Svédországban játszó Hári János az előkelő 50. helyet foglalja el az NHL 2012-es draftjának európai listáján. Az első helyen a pár napja U20-as világbajnoki címet szerző svéd, Filip Forsberg található.


Az NHL.com hivatalos oldalán megjelent a liga draftjának európai listája, amelyen előkelő helyet foglal el a magyar, Hári János. A Modo Hockey tizenkilenc esztendős csatára utoljára 2010-ben került fel a listára, akkor egyik NHL csapat sem választotta őt ki. A mostani listán az előkelő 50. helyet foglalja el, de ez nem jelenti azt, hogy kiválasztják. Két évvel ezelőtt a 44. volt a draft előtti utolsó listán.

A felnőtt válogatottban is bemutatkozott csatár az Elitserien 2011-2012-es kiírásában 17 mérkőzésen szerepelt, ezalatt 7 pontot (3 gól, 4 gólpassz) szerzett. Érdekesség, hogy Hárin kívül Ludvik Byström (8.), Edwin Hedberg (74.) és Erik Nyström (77.) is a Modo Hockey játékosa. Az első helyen a pár napja U20-as világbajnoki címet szerző, Filip Forsberg áll. A Leksands IF tizenhét esztendős szélsője az egyik leghíresebb U18-as tornán, az Ivan Hlinka Memorialon ezüstérmet szerzett a svéd válogatottal.

A 2012-es NHL draftot június 22-23. között rendezik meg Pittsburghben. Érdekesség, hogy az amerikai listát is egy európai vezeti. Az orosz Nail Yakupov az OHL-ben szereplő Sarnia Sting játékosa. Mindkét lista változhat még a játékosbörze előtt.

Videók