Az FTC nyerte a derbit Újpesten

A remek első harmadot produkáló magyar bajnoki címvédő Ferencváros 5-1-re győzött a játéknap előtt még listavezető Újpest otthonában a jégkorong Erste Ligában kedden.


 A vendégek nagyon hamar, a 45. másodpercben megszerezték a vezetést, és még négy perc sem telt el, amikor már kétgólos volt az előnyük. Az FTC friss szerzeménye, a tengerentúli alsóbb ligában rengeteg büntetéspercet összeszedő Yanick Turcotte első kiállítása alatt a zöld-fehérek megint betaláltak, a légiós pedig visszatérését követően Pokornyi Dáviddal verekedett össze.

Turcotte már a bemelegítésnél mondta Pokornyinak, hogy - ahogy a hazaiak játékosa fogalmazott - "szeretne valamit a meccsen tőle." A bunyó előzménye, hogy az újpesti védő az előző idényben súlyos sérülést okozott az azóta visszavonult ferencvárosi Sarcia Antoniónak, vélhetően ezt próbálták meg megtorolni.

A folytatásban is sokáig a vendégek akarata érvényesült, a 25. percben Aku Kestilä beütötte második találatát. Ezt követően talált magára az UTE, és emberelőnyből a házipontlistát vezető Taavi Tiala egy szép mozdulattal szépített. A végén Németh Attila üres kapus góllal zárta le az összecsapást.

Eredmények:
UTE - FTC-Telekom 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)
FEHA19 - Budapest JAHC 2-7 (0-2, 0-3, 2-2)
DVTK Jegesmedvék-Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0), szétlövés után

Videók