Angol focicsapatnál talált edzőt a Buffalo jégkorong gárdája

Óriási meglepetés, még nagyobb elvárások.


A Southampton labdarúgócsapat júniusban leköszönő elnöke, Ralph Krueger lesz az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Buffalo Sabres vezetőedzője.

A hírt a klub még nem jelentette be hivatalosan, ám egy neve elhallgatását kérő bennfentes az AP amerikai hírügynökségnek elárulta, hogy a felek már mindenben megállapodtak.
 
Az 59 éves, kanadai születésű Krueger kiválasztása komoly meglepetést okozott a tengerentúlon, ugyanis korábban szinte csak Európában edzősködött, az NHL-ben mindössze egy szezont töltött, és 2014-es southamptoni szerepvállalása óta a futballra fókuszált.
Fotó forrása: Christopher Lee/Getty Images
 
Krueger a 2012/13-as szezonban irányította az Edmonton Oilers gárdáját, mellyel 19 győzelmet aratott, hétszer a ráadásban, vagy szétütésben, 22 meccsen pedig a rendes játékidőben veszített, és az idény végén menesztették. Azt megelőzően a svájci válogatottal ért el sikereket. Azzal az együttessel többek között a 2002-es, 2006-os és 2010-es téli olimpián is szerepelt, míg 2014-ben az olimpiai bajnok kanadai válogatott mellett volt tanácsadó.
 
A Sabresnél azt várják az új trénertől, hogy visszavezesse a csapatot a rájátszásba, amelyről idén sorozatban nyolcadik alkalommal maradt le.

Videók