A tengerentúlról érkezik a fehérváriak új légiósa

Josh Atkinson a búcsúzó Paul Geiger helyét veszi át.


A tengerentúli AHL-ből érkező Josh Atkinsonnal erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICE) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.

A székesfehérvári klub honlapjának hétfői beszámolója kiemelte: Paul Geiger a napokban a következő évadra érvényes szerződése felbontását kérte és a civil életben folytatja karrierjét. A játékos döntését a klubvezetés tudomásul vette, pótlására pedig Josh Atkinsont igazolta le.

A 28 éves hátvéd 2016 óta szerepel a profik között, előbb az ECHL-ben több csapatnál is megfordult, majd az utolsó két évadban az Iowa Wild együttesében lépett jégre.

"Azért döntöttem az európai folytatás mellett, mert jó lehetőségnek tartom a karrierem következő részében. Várom, hogy visszatérhessek Magyarországra, hiszen turistaként már többször jártam az országban és nagyon tetszett, amit láttam. Ezen kívül Szélig Viktorral való beszélgetéseink során kiderült, versenyképes csapatot terveznek Fehérváron, így nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal minél tovább jussunk a bajnokságban" - mondta a 189 centiméter magas, 89 kilogrammos Atkinson a szerződés aláírását követően.

"Josh az AHL-ből érkezik, ahol sokkal inkább a védekező játék volt a feladata, azonban az ECHL-ben a támadásokban is számítottak rá, így a pálya mindkét részén otthon érzi magát, ráadásul a fizikai hokitól sem retten meg. Különös erőssége a sebessége, ráadásul egyetemi évei alatt olimpiai méretű pályán játszott, így reméljük, gyorsan alkalmazkodni tud majd a nagyobb jégfelülethez" - indokolta a hátvéd igazolását Szélig Viktor általános igazgató.

Borítókép: fehervarav19.hu

Videók