Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 04. 26. 09:31

A finn szövetségi kapitány leszögezte, lassan kezdett az együttese, de nem elsősorban saját maga, hanem a szlovénok miatt, akik jól és elszántan vágtak neki a találkozónak.

 Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint voltak lehetőségei a magyar jégkorong-válogatottnak, ám nem élt velük a szerda esti mérkőzésén, amelyen 4-1-re kikapott a szlovén együttestől a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában.

 
A finn szövetségi kapitány leszögezte, lassan kezdett az együttese, de nem elsősorban saját maga, hanem a szlovénok miatt, akik jól és elszántan vágtak neki a találkozónak.
 
"Egyre jobbak lettünk a második és harmadik harmadban. A záró játékrészben voltak lehetőségeink arra, hogy még több gólt szerezzünk, ne csak egyet, de ez nem volt elég számunkra, ez nem az az este volt" - fejtette ki. Mint elmondta, a morállal elégedett volt, hatvan percen keresztül mindent beleadtak játékosai.
 
A lengyelek elleni csütörtöki mérkőzésről elmondta, a világbajnokság szoros, minden kis dolgot, ami jól megy egy-egy meccsen, azt tovább kell vinni.
Kérdésre válaszolva kifejtette, a gólszerzéshez nem csupán egy játékosra, hanem az egész csapatra van szükség.
 
"Persze jó, ha van egy olyan remek formában lévő befejező támadó, mint a gólt szerző Sebők Balázs, de a többiekre is szükség van. Egyszerű szituációkból kell több veszélyt teremtenünk, mivel a rossz jégminőség miatt nem lehet nagyon látványos akciókat vezetni." - mondta Jarmo Tolvanen.
 
Honfitársa, Kari Savolainen leszögezte, már a találkozó előtt érezte játékosain, hogy ezúttal sikert érhetnek el.
 
"Az előző mérkőzéseken nem volt szerencsénk, ma viszont mellettünk állt ez a fontos faktor" - fogalmazott a szlovénok finn szakvezetője, akinek együttese két vereség után szerezte meg első pontjait a Papp László Budapest Sportarénában.
 
"A korongbirtoklásra, optimális kockázatvállalásra még jobban oda kell figyelni, ez távolról sem volt egy ideális összecsapás" - tette hozzá.
 
Stipsicz Bence az első harmaddal kapcsolatban azt mondta: az elején a szlovénok diktálták az iramot, kevés lehetősége adódott a magyar válogatottnak, amelynek időre volt szüksége, hogy kapura veszélyes játékot produkáljon.
 
"A harmadik harmadban egygólos hátrányunknál három-négy helyzetünk is kimaradt, az ellenfél viszont értékesítette a sajátját, ez el is döntötte a mérkőzést" - hangsúlyozta a védő.
 
A magyar együttes gólszerzője, Sebők Balázs szerint a kiegyenlített erőviszonyú vb-n továbbra is nüanszokon múlnak a mérkőzések, és a háromgólos vereség ellenére a szlovénok elleni is ebbe a kategóriába sorolható.
 
Pozsgai Tamás szerint a találkozó első harmadában a védekezés túl sok energiáját emésztette fel a magyar csapatnak, amely azt követően végig egyenrangú partnere volt az ellenfélnek.
 
"Nincs időnk sokat foglalkozni a vereséggel, tíz perc alatt fel kell dolgozzuk, mert csütörtökön a lengyelek következnek" - mondta a védő.
 
Ezzel kapcsolatban Galló Vilmos egyértelműen fogalmazott: "a lengyeleket meg kell verni és kész".
 
Vay Ádám szerint "van annyi tűz" a magyar csapatban, hogy nemcsak a lengyeleket, hanem a záró játéknapon a briteket is képes "megfogni". A kapus kiemelte: a vb-n először találkoztak a magyarhoz hasonló stílusban játszó ellenféllel, és időbe telt, amíg megtalálták az utat a szlovén kapuhoz, de 1-2-nél a helyzeteket nem sikerült gólra váltaniuk, s ez megbosszulta magát.
 
Vereségével távol került a feljutástól a magyar válogatott, amely csütörtökön a lengyelekkel játszik szinte ki-ki mérkőzést a kiesés elkerüléséért, majd a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda a világbajnokságot.
 
Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.
 
 
Cimkék: jégkorong
div>

Legfrissebb híreink


Élő eredmények