A fehérorosz henger Szlovénián is átgázolt - VIDEÓ

Három vereséggel bajban a szlovén válogatott - ugyanennyi sikerrel feljutást érő helyen állnak a fehéroroszok.


A szlovén válogatott három fordulót követően is pont nélkül áll a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, miután a csütörtöki játéknapon 4-1-re kikapott a százszázalékos fehérorosz csapattól.

 
Eredmény, 3. forduló:
Fehéroroszország-Szlovénia 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
 
Gól: Sarangovics (4.), Jevenko (46.), Platt (50.), Gyemkov (59.), illetve Sabolic (44.) 
 
Foto: iihf.com
 
A fehéroroszok két győzelemmel, a szlovénok két vereséggel kezdték a tornát. Így utóbbinak fontos lett volna a pontszerzés ezen a mérkőzésen, ám egy korai emberelőnyt értékesítve a beloruszok szerezték meg a vezetést. 
A második húsz percben nem született gól, s bár a záró játékrészben egyenlített a szlovén válogatott, alig több mint két percre rá 2-1-es fehérorosz előnyt mutatott a Barisz Aréna óriáskivetítője. Sőt, azt utolsó tíz percre fordulva már kétgólos volt a különbség, a hajrában pedig a szlovénok emberelőnyben, kapusukat lehozva hat a négy ellen támadtak, az üres kaput kihasználva pedig a fehérorosz válogatott lezárta a találkozót.
A fehéroroszok sikerükkel nagy lépést tettek a feljutás irányába, míg a szlovénoknak létkérdés lesz a győzelem pénteken, amikor - hazai idő szerint 15.30-as kezdéssel - a magyar válogatottal mérkőznek meg.
 
Foto: iihf.com
 
A találkozó után Ivo Jan, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta: három pontra van szükségük pénteken.
"Az utolsó két mérkőzésünkön nincs kérdés, ezek élet-halál összecsapások lesznek számunkra. Tudjuk, hogy egy kemény ellenfél vár ránk, a magyar csapat megnyerte mai mérkőzését" - fogalmazott. Elárulta, jó barátja Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya.
"Az első kihívás, hogy mentálisan rendbe tegyük magunkat egy újabb nagy csatára."
 
Foto: iihf.com
 
A magyar válogatott világbajnoki találkozón még nem győzte le a szlovén együttest. Legutóbbi felkészülési mérkőzésükön április közepén a Tüskecsarnokban viszont 7-4-es magyar siker született.
"Az a vereség egy vészcsengő volt számunkra, s tudjuk, hogy holnap is határozott játékot várhatunk a magyaroktól. Nekünk viszont égető szükségünk van a pontokra" - fogalmazott a szlovén szakvezető.
A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
 
Korábban:
Magyarország-Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
 
Gól: Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.), illetve Kumeliauskas (19.)
 
Később:
Koreai Köztársaság-Kazahsztán 15.30
 
Összefoglaló a találkozóról
 

 

Videók