A Dab.Doclerrel indul az osztrák Nationalliga

Már biztos, hogy a dunaújvárosi illetőségű Dab.Docler ott lehet a következő évi osztrák másodosztályú jégkorong-bajnokságban, a Nationalligában.


A bajnokság 12 csapatának képviselője Salzburgban tanácskozott.

A mezőny névsora: VEU Feldkirch, EC Dornbirn, EK Zeller Eisbären, ATSE Graz, EHC Bregenzerwald, EHC Lustenau, HC Innsbruck, Vienna Capitals farm, KAC farm, 10 Linz farm, Dab.Docler. A Kapfenberg és a Graz 99ers indulása még kérdéses.

A bajnokság végős létszáma még kérdéses, hiszen a három farm csapat indulása nem 100%-os, hiszen a Nationalligának egyelőre nincs ligaszponzora – áll a hockey-news.info oldalán. Az optimális, 12 csapatos bajnokság esetén két hatos csoportra osztanák a mezőnyt. Lenne keleti és nyugati csoport, így a DAB, az ATSE Graz, a Vienna Capitals farm, a KAC farm, a Linz farm, a Kapfenberg Bulls/Graz99ers kerülne egy hatosba.

A Dab-ot Azari Zsolt ügyvezető képviselte a tanácskozáson. - Bár a kiírást átbeszéltük, van még egy-két együttes, amelynek képviselői jelezték, hogy a csapatvezetésükkel át kell beszélniük a feltételeket. Újra összeülni már nem kell, a lényegi kérdések keddig eldőlnek, vagyis a jövő hét elején kiderül, hogy miként, milyen feltételekkel indulhat el a Nationalliga következő idénye. Örömteli lehet számunkra, hogy az osztrák csapatok, valamint a liga vezetői is nagyon pozitívan álltak a jelentkezésünkhöz, kiemelve, hogy színesíthetjük, változatosabbá tehetjük bajnokságukat, ezért mi is bizakodva várjuk a kiírás keddi véglegesítését – mondta az ügyvezető a klub hivatalos honlapjának.

Videók