Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 08. 29. 21:43

A 2001-es NHL draft második körének 12. választásával csapott le játékjogára a Nashville Predators.

A DVTK Jegesmedvéknél folytatja pályafutását a 25-szörös szlovák válogatott hátvéd, Tomáš Slovák. "A jobbkezes védő egy évre kötelezte el magát csapatunknál

  
Tomáš Slovák Kassán kezdte a pályafutását, majd junior évei végén Kanadában játszott, és csapatával megnyerte az egyik legerősebb junior ligát, a WHL-t. A 2001-es NHL draft második körének 12. választásával csapott le játékjogára a Nashville Predators. Három szezont töltött az AHL-ben, majd kipróbálta magát szinte az összes európai top bajnokságban, így a KHL-ben, az SHL-ben, a Liigában, a DEL-ben, valamint a cseh és szlovák élvonalban. 2009-ben a HC Košice csapatával megnyerte a szlovák Extraligát, 2013-ban a HC Plzeň csapatával pedig a cseh Extraligát. Ebben az évben a cseh Extraliga legjobb védőjének választották. 25 alkalommal szerepelt a szlovák válogatottban, csapatunkhoz a cseh Extraligából érkezik.
 

- Hatalmas örömmel tölt el, hogy a DVTK Jegesmedvékhez igazolhattam - osztotta meg Tomáš Slovák. - Mióta kiderült, hogy a csapat a Tipsport ligában szerepel, többször is beszéltem a vezetőkkel az esetleges közös folytatásról. A szlovák válogatottnál korábban dolgoztam már együtt Glen Hanlonnal, ismertük egymást, tudjuk mit várhatunk egymástól. Tőlem a szurkolók határozott és kemény játékra számíthatnak, egy olyan játékos vagyok, aki a kapu előtt dolgozik a legtöbbet, igyekszem a kaputól távol tartani a csatároka,t és védeni a kapusokat.  Magamról azt tudom elmondani, hogy apai ágról cseh, anyai ágról magyar származású vagyok. Imádom Miskolcot, gyerekként rengetegszer jártunk itt a családommal, nyaraltunk Miskolctapolcán, és többször voltunk a Barlanfürdőben is. Ez számomra tulajdonképpen olyan mintha hazatértem volna, a családom Kassán él, úgyhogy minden nagyon közel lesz, végtelenül boldog vagyok. Már egy hete a csapattal edzek, és azt látom, hogy az egész csapat nagyon elhivatottan készül, biztos vagyok benne, hogy remek szezon elé nézünk!
 
Tomáš Slovák a cseh Extraligában szereplő Piráti Chomutov együttesétől érkezett hozzánk, itteni pályafutásához sok sikert kívánunk!" - jelentette a klub.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények