Szoros győzelmet aratott a szlovénok ellen a magyar jégkorong-válogatott

A magyar együttes nagy csatában 4-3-ra legyőzte a szlovén csapatot a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás Emléktorna szombati, utolsó fordulójában, és így a harmadik helyen zárta a viadalt.


Don MacAdam szövetségi kapitány ismét öt helyen változtatott az előző összecsapáshoz képest, Nagy Gergő, Vértes Nátán, Pozsgai Tamás és Vokla Roland visszakerült a keretbe, míg a kapuban Vay Ádám kapott lehetőséget.

A poprádi hálóőrt a 2. percben Zan Jezovsek mattolta, ám 16 másodperc múlva Kovács Alex - aki pénteken debütált a válogatottban - egyenlített. Egy perc múlva Stipsicz Bence erős passzába Nemes Márton tette bele ütőjét, és már a hazaiaknál volt az előny. A 7. percben Pozsgai bravúrral tartotta be a támadóharmadban a korongot, kapura lőtt, ebbe pedig Nagy Krisztián nyúlt bele. A szlovén két kapuvasig jutottak ebben a szakaszban.

A folytatásban nem született gól, viszont kimaradt két szlovén és egy hazai emberelőny. A záró játékrész elején nagyon nyomott a vendég gárda, előbb Matic Torok szépített egy bombával, majd - ahogy kiegészültek a magyarok - Nemes durván eladta a korongot saját harmadon belül, ebből pedig Luka Maver egyenlített.

Ahogy túlélte a nehéz időket a házigazda, erőre kapott, és az 52. percben Nagy Gergő passzát Mihály Ákos kapásból zúdított a hálóba. A hajrában a vendégeknek több ziccerük volt, de ezek kimaradtak.

Sárközy Tamás Emléktorna, 3. forduló:
Magyarország-Szlovénia 4-3 (3-1, 0-0, 1-2)
------------------------------------------
gól: Kovács (2.), Nemes (3.), Nagy K. (7.), Mihály (52.), illetve Jezovsek (2.), Torok (42.), Maver (48.)

A végeredmény: 1. Olaszország 7 pont, 2. Ukrajna 4, 3. Magyarország 4, 4. Szlovénia 3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

Videók