Nevetséges döntés a magyar-románról, szurkolót vert a focista - Ez gáz!

A Sport365.hu heti rovatában Te is dönthetsz arról, mi volt az elmúlt hét leggázabb sportsztorija.


A sport365.hu Ez gáz! címû rovatában minden héten egyszer összegyűjt öt kínos, röhejes, meghökkentõ, ciki, botrányos, egy szóval gáz sztorit a sport világából, a rovatban azonban Nektek, olvasóknak is komoly szerepet szántunk.

Mi megírjuk a sztorikat, bemutatjuk a leggázabb videókat, fotókat, kellõen kritikus hangnemben szét is marcangoljuk egy kicsit õket, de aztán Ti jöttök! Minden héten ugyanis Olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, mi a hét leggázabb sztorija.

Az aktuális kiadásban szereplõ történetekre ugyanis szavazhattok, így csakis rajtatok múlik, ki, vagy mi lesz a "Hét Gáza" megtisztelõ cím boldog és büszke tulajdonosa! Nézzük is az öt jelöltet.

 

1. Velünk statuál példát a FIFA?


Az elmúlt hét kétség kívül legnagyobb port kavaró sporthíre a FIFA magyar-román vb-selejtezővel kapcsolatos döntése volt. Mint ismert, a nemzetközi labdarúgó szövetség döntése értelmében az augusztusi, Izrael elleni barátságos meccsen a magyar ultrák részéről történt rasszista, antiszemita támadások miatt a magyar válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania sorsdöntő vb-selejtezőjét az ősi rivális Romániával szemben március 22-én. A döntés ellen természetesen fellebbez az MLSZ, ami érthető is. A magyar szövetség rögtön a mérkőzés után és azt követően is többször elnézést kért a történtekért Izraeltől, elismerte a felelősségét és a többi... nagy valószínűséggel már azok is elfelejtették az egészet, akiket a legjobban érintett a dolog, erre jön a FIFA, és a meccs után majd' fél évvel hoz egy ilyen döntést. Egy sorsdöntő találkozó előtt, amikor talán minden eddiginél nagyobb szüksége lenne a válogatottnak a szurkok biztatására. Ráadásul az ominózus Izrael-meccs óta játszottunk már itthon, ki lehetett volna róni a büntetést a norvégok elleni barátságos összecsapásra is. A szurkolók természetesen azonnal összefogtak és nem akarják elfogadni a döntést, ami különösen annak ismeretében túlzó és következetlen, hogy az utóbbi időben számos olyan botrányos esemény történt Európa futballpályáin, amelyek után jóval szerényebben büntetett a FIFA. Szerintünk nagyon gáz, hogy pont egy ilyen meccsen akar példát statuálni a sokszor oly engedékeny világszövetség és csak remélni tudjuk, hogy az MLSZ fellebbezése célt ér és zsúfolásig telt lelátók előtt fogadhatjuk a románokat. Ha egyetértesz velünk, szavazz a lap alján!

 

2. A Real mostanában Mourinhóról szól, nem a fociról


Talán a Real Madridnak szurkoló olvasóink is egyetértenek velünk abban, hogy nincs minden rendben jelenleg a blancók háza táján. Egy kicsit úgy tűnik, hogy a már ősszel elbaltázott bajnoki idény az agyára mehetett José Mourinhónak, akivel kapcsolatban szinte nap mint nap felbukkan egy-egy nem épp pozitív hír. A portugál sztáredzőre főleg azért rágott be a madridi publikum, mert mostanában előszeretettel mellőzi a jelenkor legnagyobb klubikonját, Iker Casillast. Az alap probléma persze a rettentő gyenge bajnoki szereplés, ami már önmagában elég lehet ahhoz, hogy a portugálnak nyáron ajtót mutassank. Merthogy Mourinho rúdja a hírek szerint igencsak kifelé áll a Santiago Bernabeuból. Tény, a csapat és edzője között láthatóan nincs meg a teljes összhang, a szakember egy sima kupameccs közben is képes dührohamokra és szinte folyamatosan a távozásáról pletykálnak. Amivel egyébként nem járna rosszul, sőt, inkább nagyon jól. Kíváncsian várjuk, mi lesz a dologból, de az jól látszik, valami nem kerek Madridban és egy ilyen nagy klubnál ezt a helyzetet általában nem szokták sokáig tartani, előbb-utóbb lépnek. Szerinted sincs minden rendben Mourinho és a Real között? szavazz a lap alján!

 

3. Bokszmeccset csinált a 4x400-as váltóból két futó

 

Hihetetlen jelenet játszódott le egy minapi atlétikaversenyen. Épp a 4x400-as váltó száma zajlott egy New York-i viadalon, amikor egy váltást követően két induló összegabalyodott, majd kegyetlenül egymásnak esett, alig lehetett őket szétválasztani. Sok magyarázatra nem szolgál, miért került be eheti rovatunkba az esemény, egyértelmű, hogy semmilyen sporteseményen nem történhetne meg ilyesmi. Nézd meg a videót és ha egyetértesz, szavazz a lap alján!

 

4. Focista vert szurkolót Iránban

 

Szintén egy elképesztő eseményről számoltunk be pár napja, de ezúttal nem atlétika, hanem foci volt a középpontban. Egy iráni alacsonyabb osztályú meccsen történt, hogy az egyik csapatból egy játékost a nézőtérről folyamatosan bekiabálásokkal sértegettek. A focista egy idő után megunta a zrikálást és a pályát körülvebő mintegy 3 méter magas kerítésen átmászva nekiesett az őt szapuló drukkernek. Nem gondoljuk, hogy ez lenne a legmegfelelőbb módja annak, hogy valaki elégtételt vegyen a sérelmein, főleg nem egy sportoló, akinek akármennyire is rosszul esik, de bírnia kéne a nézőtérről kapott kritikát, hiszen egy játékvezető sem rohan ki minden egyes anyázásnál, hogy lekeverjen egy sallert a neki beszóló nézőnek. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

 

5. Síri csend a szigethalmi késelők körül

 

Lassan két hete történt a szörnyű eset, de szinte semmi hír nincs az újévi, szigethalmi késelés elkövetőinek ügyében. Lényegtelen, hogy sportolókat késeltek majdnem halálra, vagy civileket, egy ilyen komoly bűncselekmény után azt várná mindenki, a lehető legrövidebb időn belül igazságot szolgáltatnak a hatóságok. Ehelyett semmi fejleményről nem érkeztek hírek az utóbbi napokban. Az viszont örömteli, hogy a két megtámadott sportoló egyre jobb egészségi állapotnak örvend, de az eset súlyosságát ismerve joggal teszik fel sokan a kérdést: miért nem kapták már meg méltó büntetésüket az elkövetők? Vagy meg sem kéne lepődnünk, hogy a magyar igazságszolgáltatás a szokásos körülményes módon teszi a dolgát? Szerinted gáz? Szavazz a lap alján!

Videók