Halállal végződött a bokszmeccs, nőket vert a cselgáncsedző - Ez gáz!

A Sport365.hu heti rovatában Te is dönthetsz arról, mi volt az elmúlt hét leggázabb sportsztorija.


A sport365.hu Ez gáz! címû rovatában minden héten egyszer összegyűjt öt kínos, röhejes, meghökkentõ, ciki, botrányos, egy szóval gáz sztorit a sport világából, a rovatban azonban Nektek, olvasóknak is komoly szerepet szántunk.

Mi megírjuk a sztorikat, bemutatjuk a leggázabb videókat, fotókat, kellõen kritikus hangnemben szét is marcangoljuk egy kicsit õket, de aztán Ti jöttök! Minden héten ugyanis Olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, mi a hét leggázabb sztorija.

Az aktuális kiadásban szereplõ történetekre ugyanis szavazhattok, így csakis rajtatok múlik, ki, vagy mi lesz a "Hét Gáza" megtisztelõ cím boldog és büszke tulajdonosa! Nézzük is az öt jelöltet.

 

1. Tragédiába torkollott egy bokszmeccs

Szörnyű esetről kellett beszámolnunk csütörtökön: a kórházba szállítás után elhunyt Tubagus Sakti 17 éves indonéz ökölvívó, miután az Ical Taboda elleni mérkőzésén olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Az eset azért került be rovatunk eheti kiadásába, mert több olyan tényező is közrejátszott benne, aminek egy komoly sporteseményen nem szabadott volna megtörténnie. A meccset megnyerő Taboda ugyanis még akkor is kemény ütéseket vitt be Sakti fejére, amikor az már alig állt a lábán és az egyik sarokba húzódva feltett kézzel jelezte, hogy feladja a küzdelmet. A mérkőzés vezetőbírája azonban nem lépett azonnal közbe, majd amikor a két ökölvívó közé állt, Taboda még akkor is meg tudta ütni ellenfelét. Sakti már a ringben elájult és többé nem is tért magához. Arról még nem érkezett hír, lesz-e következménye az esetnek, vagy szimplán balesetnek minősítik, de annyi biztos, ennek a borzalomnak nem szabadott volna megtörténnie. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

 

2. Messi a Bernabeu parkolójában keménykedett

Sokmillió futballrajongó bálványa, Lionel Messi kissé elvesztette a fejét a Barcelona Real Madrid elleni Király Kupa-elődöntője után. Pontosabban már magán a mérkőzésen sem volt minden rendben vele, hiszen igen nehezen viselte a blancók védőinek néha túl szoros őrizetét, ráadásul Alvaro Arbeloa és Xabi Alonso is arconpaskolta egy ízben, ami miatt a játékvezetőnél reklamált a Barca csillaga. Az argentin zseni a mérkőzés után a Bernabeu-stadion parkolójában már nem is bírt magával, szóváltásba keveredett Alvaro Arbeloával. A beszámolók szerint a csatárcsillag hevesen vitázott a Real védőjével annak terhes felesége előtt, majd leostobázta a bekket. Ekkor már a Barca stábtagjai próbálták arrébb tessékelni, de Messinek kapóra jött Aitor Karanka érkezése, hiszen a Real másodedzőjébe is belekötött és Mourinho bábjának titulálta. Önmagában ez még nem egy egetverő szenzáció, Messi nem ölt embert, nem fenyegetett senkit bombával, de még csak össze sem verekedett senkivel. Mégis, egy négyszeres Aranylabdás futballcsillagtól nem azt várja a közvélemény, hogy ilyen balhékkal hívja fel magára a figyelmet, hanem, hogy nem ül fel a provokációnak és igazi úriemberként kezeli az ilyen helyzeteket. Mert ugyebár a mondás is úgy tartja, okos enged, szamár szenved. Szerintünk egy kicsit túllőtt a célon a Barca ikonja. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

 

3. Tovább dőlt a kerékpáros doppingdominó

Igazi lavinát indított el Lance Armstrong doppingbotránya és vallomása. A most már csak volt hétszeres Tour-győztes kitárulkozása után sorra buknak le újabb és újabb egykori és jelenlegi sztárok. A hét elején a RadioShack menője, Fränck Schleck kapott visszamenőleg egyéves eltiltást, ami miatt idén június 14-ig nem versenyezhet, ergo a Tour de France-on sem indulhat. Őt követte a francia körverseny kétszeres hegyikirálya, Michael Rasmussen. A dán hegyimenő töredelmesen bevallotta, hogy a SCS és a Rabobank kerekeseként 12 éven át szisztematikusan doppingolt, többek között tesztoszteront szedett és vérátömlesztéseken is átesett gyakori rendszerességgel. Ezek a vallomások egyrészt pozitívak, hiszen segítik a kerékpársport megtisztulását, másrészt óriási csalódást okoznak rengeteg rajongónak, hiszen korábbi vagy jelenlegi kedvencük bálványa dől le ezáltal. Csak remélni tudjuk, hogy az a pozitív folyamat, amely a kerékpársport megtisztulását hivatott elősegíteni, tovább zajlik és kisöpri az illegális teljesítményfokozókat a sportágból. Ha Te is elítéled a doppingot, szavazz a lap alján!

 

4. Saját tanítványait verte a cselgáncsedző

Óriási botrány robbant ki Japánban, miután tizenöt női dzsúdós még tavaly év végén levélben jelezte az ország olimpiai bizottságának, hogy edzőjük, Rijudzsi Szonoda fizikailag bántalmazta őket a tavalyi londoni olimpiát megelőző edzőtáborban. A levél és a vádak hatalmas felháborodást keltettek a sportág őshazájában, és sajnos nem voltak alaptalanok. A 39 éves tréner a vádak napvilágra kerülését követően le is mondott, majd a közvélemény elé állt és elismerte, valóban bántalmazta tanítványait, előfordult például, hogy vastag bambuszkardokkal ütötte őket. Csak remélni tudjuk, hogy az agresszív edzőt súlyos eltiltással büntetik, de mi nem is engednénk többet tatami közelébe. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

 

5. Megbecstelenítették Balotelli csodaautóját

Manchester kék fele szomorkodik, a vörös viszont valószínűleg ujjong Mario Balotelli távozása miatt. Az olasz fenegyerek a héten igazolt az AC Milanba, és ezt elég sajátos módon ünnepelte meg néhány United-szurkoló, aki SuperMario parkoló Bentley-jével játszadozott el egy kicsit. Egyikük simán levizlte, de volt merészebb társa is, aki csupasz fenékkel heveredett fel a csodajárgányra. Akár MU-drukkerek voltak, akár nem, csak gratulálni tudunk az ötlethez és a megvalósítsához. Igazán gáz volt! Szerinted is? Szavazz a lap alján!

 

Videók