Hajszálon múlt a magyar sportolók tragédiája, Balotelli túllőtt a célon - Ez gáz!

A Sport365.hu heti rovatában Te is dönthetsz arról, mi volt az elmúlt hét leggázabb sportsztorija.


A sport365.hu Ez gáz! címû rovatában minden héten egyszer összegyűjt öt kínos, röhejes, meghökkentõ, ciki, botrányos, egy szóval gáz sztorit a sport világából, a rovatban azonban Nektek, olvasóknak is komoly szerepet szántunk.

Mi megírjuk a sztorikat, bemutatjuk a leggázabb videókat, fotókat, kellõen kritikus hangnemben szét is marcangoljuk egy kicsit õket, de aztán Ti jöttök! Minden héten ugyanis Olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, mi a hét leggázabb sztorija.

Az aktuális kiadásban szereplõ történetekre ugyanis szavazhattok, így csakis rajtatok múlik, ki, vagy mi lesz a "Hét Gáza" megtisztelõ cím boldog és büszke tulajdonosa! Nézzük is az öt jelöltet.

 

1. Élsportolókat késeltek meg Szilveszter éjjelén

Megdöbbentő hír miatt marad emlékezetes 2012 utolsó éjszakája a magyar sportban. Egy szigethalmi szórakozóhelyen egy szóváltást követően két magyar élsportolót, a Sziget SC birkózóját és az MTK ökölvívóját késelték meg. A hatóságok közlése szerint a két sportolóba és társaságába egy közel negyvenfős társaság kötött bele, akik nem voltak hajlandóak kivárni az illemhelynél kialakult sort. Ezt a támadást még a nagyjából feleannyi főt számláló társaság visszaverte, ám ekkor a támadók közül többen is kést rántottak, amit ketten használtak is. A 17 éves birkózót négyszer is mellkason, illetve fejen és végtagjain szúrták, súlyos, életveszélyes állapotban fekszik kórházban. Társa, a 19 éves ökölvívó is a csodával határos módon úszta meg a brutális támadást, hiszen négyszer is mellkason szúrták. Ő súlyos, de stabil állapotban van. Az elkövetők közül egy gyanúsítottat már elfogtak, egyet még köröznek. Részünkről annyit tennénk hozzá, hogy szerkesztőségünk az erőszak minden formáját mélységesen elítéli és mielőbbi, teljes felépülést kíván a két ígéretes fiatal sportolónak, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a tettesek elnyerik méltó büntetésüket. Csak azt nem értjük teljesen, hogy egy negyven fős társaságból miért csak két embert jelöltek meg tettesként... Ha Te is elítéled az erőszakot, szavazz a lap alján!

 

2. Balotelli most nagyon messzire ment a City-nél

Mario Balotelli valószínűleg sosem normális, de csütörtökön szinte biztos, hogy minden eddiginél messzebbre ment a Manchester city-nél. A jó Super Mario ugyanis annyira magára haragította valamivel Roberto Mancini menedzsert, hogy az nemes egyszerűséggel nekiment a csatárnak. A jelenetet fotósok is megörökítették, a tréner szépen elkapta a játékos grabancát, amiből egy lájtos kis bunyó alakult ki közöttük. Balotelli ezzel az esettel méltán kerül be az év első Ez gáz! kiadásába, hiszen egyetlen élsportoló, de még amatőr sem engedhet meg magának ilyesmit és ez még úgy is igaz, ha nem tudhatjuk, mi zajlott le a felek között. Azon mondjuk nem lennénk meglepődve, ha ezután az elkövetkező napokban bejelentenék Balo új klubját. Abban viszont nagyjából biztosak vagyunk, hogy ott sem fog megjavulni a fenegyerek. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

 

3. Rasszista balhé a Milan meccsén

Nem indult zökkenőmentesen 2013 az AC Milan háza táján sem. A Rossoneri a rövidke olasz téli szünet után újra edzésbe állt és már le is játszotta első edzőmeccsét... vagyis annak első 26 percét... Merthogy az olasz negyedosztályú Pro Patria szurkolói már az első percektől rasszista bekiabálásokkal sértegették a Milan színes bőrű játékosait, Mbaye Niangot, Kevin-Prince Boatenget és Stephan El-Shaarawy-t is. Az ominózus 26. percben aztán Boateng megunta a lemezt, felkapta a labdát és az őket sértegető drukkerek felé bombázta a bogyót. A meccs ezután félbeszakadt, mert a milánóiak nem voltak hajlandóak folytatni a találkozót. Ami azt illeti, meg is értjük. Elképzelésünk sincs, mi szüksége van arra egy kiscapat szurkolóinak, hogy így szerezzenek egy kis hírverést csapatuknak, pláne ilyet. Szerintünk a rasszizmus gáz! Ha Te is így gondolod, szavazz a lap alján!

 

4. Szénné égette magát egy angol bíró

Az újévi sztorik közé egy, még az óesztendőben történt eset is bekívánkozott eheti kiadásunkban. Egy angol játékvezető, Mick Russell sokáig fogja emlegetni azt a napot, amikor a Huddersfield és a Sheffield Wednesday másodosztályú bajnokiját vezette. A derék spori ugyan két sárga lapot is kiosztott a vendégeket erősítő Jeremy Helannek, de kiállítani már elfelejtette. A focista végigjátszotta a 0-0-ra végződött meccset, a hazaiak kiakadtak, de szerte a világon nagy port kavart az eset, hát még Angliában! Egyesek újrajátszásért kiáltottak, de mostanáig annyi biztos, hogy Russell pénzbüntetésre és hosszú eltiltásra számíthat. Nagy kérdés, hogy ekkora égés után volt-e még kedve Szilveszterkor tűzijátékot nézni. Ha szerinted a béna sportié volt a hét leggázabb sztorija, szavazz rá a lap alján!

 

5. Újév hajnalát a sitten töltötte a boksztehetség

Botrányos ügybe keveredett újév hajnalán a profiboksz világ egyik nagy tehetsége, Austin Tout. A nagyváltósúlyú talentumba és barátaiba egy nagyobb társaság kötött bele, aztán elcsattant jó pár pofon, így a kiérkező rendőröknek kellett véget vetnük a bulinak. Később Tout óvadék ellenében szabadon engedték, de az ügy vélhetően itt még nem ér véget, még akkor sem, ha a sportoló elvileg csak csitítani akarta a balhét és ittas sem volt. Ettől függetlenül elég kínos, hogy a nagyváltósúly egyik legnagyobb tehetsége ilyen apropóból került be újév napján a hírekbe. Egyetértesz? Szavazz a lap alján!

Videók