Armstrong a világ szégyene lett, Janics csak az lehet - Ez gáz!

A Sport365.hu heti rovatában Te is dönthetsz arról, mi volt az elmúlt hét leggázabb sportsztorija.


A sport365.hu Ez gáz! címû rovatában minden héten egyszer összegyűjt öt kínos, röhejes, meghökkentõ, ciki, botrányos, egy szóval gáz sztorit a sport világából, a rovatban azonban Nektek, olvasóknak is komoly szerepet szántunk.

Mi megírjuk a sztorikat, bemutatjuk a leggázabb videókat, fotókat, kellõen kritikus hangnemben szét is marcangoljuk egy kicsit õket, de aztán Ti jöttök! Minden héten ugyanis Olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, mi a hét leggázabb sztorija.

Az aktuális kiadásban szereplõ történetekre ugyanis szavazhattok, így csakis rajtatok múlik, ki, vagy mi lesz a "Hét Gáza" megtisztelõ cím boldog és büszke tulajdonosa! Nézzük is az öt jelöltet.

 

1. Armstrong mindent bevallott, végleg ledőlt a bálvány

 

Kész, vége, ennyi volt. Immár megkérdőjelezhetetlenül vége egy legendának, lehet újra írni a sporttörténelemmel foglalkozó könyveket. Lance Armstrong, minden idők legnagyobb országúti kerékpárosa sárba tiporta a saját nevét azzal, hogy a népszerű amerikai televíziós, Oprah Winfrey show-jában mindent bevallott doppingbotrányával kapcsolatban. A most már csak volt hétszeres Tour de France-győztes sportember ezzel nem csak saját maga legendáját tette tönkre, de átírta az országúti kerékpársport történelemkönyvét is. Asrmstrongnak emellett azzal is meg kell birkóznia, hogy szabályos persona non gratává kezd válni a sportágában, hiszen például az idei, centenáriumi Tour de France ünnepségére sem hívják meg, ráadásul 2000-ben nyert olimpiai bronzérmét is elvették tőle. Abban sem vagyunk egészen biztosak, hogy a botránya ellenére is gondtalanul élheti majd tovább az életét, hiszen már több ízben is napvilágot láttak olyan hírek, hogy súlyos kártérítést követelnek tőle az általa okozott károkért. Mindemellett rajongók millióinak kellett óriásit csalódnia benne. Ahogy a latin mondás is tartja, Sic traAnsit gloria mundi, azaz Így múlik el a világ dicsősége. Szavazz a lap alján, ha szerinted Armstrong sztorija volt a hét legkínosabb híre.


2. Az kaphatja Klicsko vb-övét, aki nem akar vele kiállni


Van azért bőven baj a profiboksz szervezeteknél is, közelebbről a WBA-nél. Napjaink legfélelmetesebb nehézsúlyú öklözője, Vlagyimir Klicsko igen fura módon vesztheti el világbajnoki övét a zöld asztalnál. Az ukrán Acélkalapácsnak és egyik lehetséges kihívójának, Alexander Povetkinnek január 17-ig kellett volna megegyeznie egymással arról, mikor mérkőznek meg az övért. A szervezet kilátásba helyezte, hogy ha ez nem történik meg, akkor elveszik Klicsko címét, azt pedig Povetkin kapja meg, aki jelenleg a WBA reguláris bajnoka. A bökkenő csak annyi, hogy az ukrán csillag már több alkalmat is felajánlott a múltban orosz riválisának, ám az mindig visszakozott. Most viszont, érthetően nem hajlik a kisebbik Klicsko az összecsapásra, hiszen ő előbb Denis Boytsovval, majd a két angol reménységgel, Tyson Fury-vel és David Price-szal csapna össze. Az tehát meglehetősen érdekes, hogy adott egy kihívó, aki többször kihátrál a világbajnok elleni meccsek elől, majd a zöld asztalnál ő kapja meg azt az övet, amiért nem volt hajlandó a ringben megküzdeni. Ez gáz! Szerinted is? Szavazz a lap alján!


3. Janics házassági trükközése kiakasztotta a szövetséget


Jó, tudjuk, többszörösen lerágott csont már ez a Janics-ügy, mindenkinek a könyökén jön ki, meg már nem is igazán érdekel senkit sem, mi lesz a klasszis sorsa, de azért mégis muszáj foglalkoznunk vele. Mert ami eddig csak pletyka volt, mostanra megerősítést nyert. Douchev-Janics Natasa elismerte, képes lenne elválni férjétől, Andrian Douchevtől, hogy aztán az felvegye a szerb állampolgárságot, újra összeházasodjanak és így már semmilyen akadálya ne lehessen az országváltásának. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is példamutató módon higgadtan és nyugodtan kezelte a klasszis ügyét, ám most a testület főtitkára, Ábrahám Attila szólalt fel, úgy tűnik, ez a lépés már sok volt. Ábrahám jelezte, jobb lenne, ha Janics nem trükközne a kamuválásával, mert eddig ugyan békés mederben zajlott az elválási procedúra, ez a lépés viszolygást válthatna ki. Mi tökéletesen egyetértünk. Nem kéne lemenni kutyába... Szerinted sem? Szavazz a lap alján!


4. Elgurult a gyógyszer az Australian Openen


Még a java ugyan hátra van, máris megtaláltuk az Australian Open hisztikirályát. A férfiaknál a 24. helyen kiemelt lengyel Jerzy Janowicz olyan balhét vágott ki egy szerinte hibás ítélet miatt, ami nagyon ritkán fordul elő teniszpályán. Nem is időznénk sokat a részletek leírásával, inkább nézzétek meg a videót, aztán szavazhattok rá a lap alján!


5. Táj-box iráni focista módra

Rövid időn belül a második olyan videó látott napvilágot az iráni foci kapcsán, ami azt jelzi, valami nincs teljesen rendben a perzsáknál. Korábban egy focista mászott át a pályát körülvevő kerítésen, hogy aprítsa az egyik szurkolót, most viszont két focista esett egymásnak egy meccsen. Ráadásul csapattársak voltak, jutalmuk pedig egy-egy csinos piros lap lett. Nézd meg az esetet videón! Na, ez gáz! Szerinted is? Szavazz a lap alján!

 

Videók