"Olyan expedíciókat tervezek, amiket nem lehet félvállról venni." - Rakonczay Gábor

A magyar sportoló novemberben vág neki újra az Atlanti-óceán átevezésének, de addig sem tétlenkedik.


Rakonczay Gábor több olyan expedíciót is tervez, amiket még soha senkinek nem sikerült teljesítenie. Novemberben újra útnak indul SUP-jával, azt követően pedig szeretné teljesen egyedül átgyalogolni az Antarktiszt. 

Az extrém sportoló saját bevallása szerint korábban hajlamos volt rá, hogy minden évben újabb és újabb kihívásba kezdjen bele, és a teljesítések számát nézze, mára azonban már megtanulta, hogy ezeket az expedíciókat nem szabad félvállról vennie.


Rakonczay 160 km megtétele után fordult vissza.

Fotó: Facebook.com/RakonczayExpedíciók

Mint mondja, az általa kitűzött célok olyan veszélyességi fokkal rendelkeznek, hogy még a legprecízebb tervezés mellett is számos kihívással találkozik szembe az egyes helyszíneken.

A 3 napos evezést tesztként kezeli, és most már tudja, mi kell ahhoz, hogy szörfdeszkájával is eredményes legyen. Egyelőre a tőkesúly áttervezésével foglalkozik, de a mozgással addig sem áll le.


Az új szezon kezdetéig a szerelmének, a futásnak él.

Fotó: Facebook.com/RakonczayExpedíciók
 

Bár az élet átírta az idei éve forgatókönyvét, nem búslakodik, gőzerővel készül az Ultrabalatonra. A 221 km-es kört egyedül teszi majd meg, és emellett egy többnapos futás kihívásra is készül.

"Olyan expedíciókat tervezek, amiket nem lehet félvállról venni." - Rakonczay Gábor

Az extrém sportoló régebben próbált minél több kalandba belevágni, és sokszor csak a számok érdekelték. Ma már tudja, hogy csak akkor lehet biztonságban, ha időt hagy magának 1-1 projekt teljesítésére.


Jelenleg a SUP átépítését helyezi a fő fókuszba, de már az Antarktiszon átívelő expedíció is a szeme előtt lebeg. A 2850 km hosszú, közel 4 hónapot igénybe vevő túrát azonban nem sürgeti, már azzal is elégedett lesz, ha 5 éven belül sikerül teljesítenie. 


Egyedül szelná át az Antarktiszt.

Fotó: Facebook.com/RakonczayExpedíciók

Rakonczay Gábor expedíciójáról az oldalunkon is beszámoltunk:

1. rész: Amelybők kiderül, van-e félelem Gáborban.

2. rész: Amiben bemutatkozik a különleges SUP.

3. rész: Gábor óceánon töltött napjainak krónikája.

4. rész: Amiből kiderül, Rakonczay mikor vág neki újra a kihívásnak.

5. rész: Exkluzív interjú, amiből kiredül, milyen eszközökre van szükség az óceánon.

Borítókép: Facebook.com/Rakonczayexpedíciók

 

Videók