400 km-es futás a Góbi sivatagban magyar versenyzővel

400 km futás, a szintidő 147 óra. A Tibeti fennsíkot átszelő verseny 4.300 méterre is felviszi a futókat. Ultrafutónk olyanra vállalkozik, amiről azt képzelnénk, lehetetlen. De nem az Lubics Szilviának.


A szerdai sajtótájékoztatón Lubics elmondta, hogy a Góbi sivatag kínai részén megrendezendő, augusztus 9-én rajtoló meghívásos versenyen 25 kínai mellett 25 külföldi futó indulhat. A szervezők elfogadták a jelentkezését, így első magyarként teljesítheti a távot. A kihívás egy 400 kilométeres verseny, amelynek nehézségét a terep mellett az extrém időjárás és a rendkívül nagy hőingadozás okozza. A szintidő 147 óra, azaz augusztus 15-ig kell célba érniük a résztvevőknek.


Lubics Szilvia ezúttal a Góbi Sivatagban fut

A futónő beszélt arról, hogy sivatagi futásban már van tapasztalata, de 400 kilométeres távon még nincs, mert 298 kilométer volt az eddigi leghosszabb versenye, és az aszfalton és kísérővel zajlott.
Az Ultra Gobi 400 útvonala a Tibeti-fennsíkon vezet, ahol 2800 méter az átlagos tengerszint feletti magasság, a legmagasabb pont pedig 4300 méteren van.
"Az ilyen magaslat az asztmásoknak, mint amilyen én is vagyok, különösen megterhelő, ezért tudom, hogy lesz olyan szakasz, ahol futás helyett gyaloglásra fogok váltani" - mondta Lubics.
Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója elmondta, hogy régóta támogatják a sportot és a kifejlesztett CHERRISK alkalmazás letöltésével Lubics Szilvia, valamint a képzeletben vele együtt futó, kerékpározó személyek kuponokat gyűjthetnek, melyeket a biztosító bevált, és azzal a Bátor Tábort segíti.
A Bátor Tábor 18 éve a daganatos és más súlyos beteg gyerekeket, illetve családtagjaikat fogadja négynapos turnusokban márciustól novemberig.
 
fotó:Getty Images, Facebook.com/Lubics Szilvia

Videók