Ibra "keresztes hadjáratot" indított a FIFA ellen, az EA Sports most reagált

A svéd futballsztárt meglepte, hogy benne van a játékban, és cseppet sem örült neki.


A FIFA-sorozatot gyártó EA Sports reagált az AC Milan támadójának, Zlatan Ibrahimovicnak az állítására, miszerint gyártó jogtalanul tette bele a játékba a svéd sztárt.

Általában a labdarúgók a játékban kapott értékeik miatt szoktak panaszkodni a közösségi médiában, ezzel szemben Ibra azt kérdőjelezte meg, hogy egyáltalán miért szerepel a videojátékban.

"Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják"
- írta a Twitteren a csatár.


Az EA Sports most válaszolt a Manchester United korábbi támadójának feltevésére.

"Az EA Sports által gyártott FIFA a világ vezető labdarúgó videojátéka, és a hiteles élmény miatt évről évre számos ligával, csapattal és tehetséggel dolgozunk együtt, hogy biztosítani tudjuk a labdarúgók hasonlóságát a játékunkban." - nyilatkozta az EA Sports szóvivője a Sportbible-nek.

A kiadó egyébként több lapnak is lenyilatkozta, hogy minden szükséges joggal rendelkeznek ahhoz, hogy az említett futballisták szerepelhessenek a FIFA-játékokban.

"A közösségi médiában zajló vita a licencekről nem az EA Sports gondja. Ez valójában a FIFPro, a játékosok és az ügynökök között zajlik. A FIFPro azt mondta nekik, hogy ez az ő gondjuk, és kezelni fogják – arra számítunk, hogy hamarosan ki is fognak adni egy közleményt" – nyilatkozta a Forbes-nak az EA egyik szóvivője.

Úgy fest, hogy nem a 39 éves gólvágó az egyetlen, akit furdal a kíváncsiság, hogy hogyan kerülhetett bele a játékba engedély nélkül. Többek között Gareth Bale és Zlatan Ibrahimovic ügynöke, Mino Raiola is a labdarúgók egyéni jogai mellett állt ki a Twitteren. A sztárügynök úgy reagált, hogy sem a profi labdarúgók nemzetközi szervezete (FIFPro) sem pedig a játékos klubcsapata, az olasz AC Milan nem rendelkezik a játékosok jogaival.

 


Bár a Tottenham sztárja, Gareth Bale pár éve még a FIFA 14 borítóján is szerepelt, most úgy tűnik ő is csatlakozik Zlatan „keresztes hadjáratához”.

A The Athletic információi szerint több ezer olyan játékos van, aki már jelezte, hogy problémája van azzal, hogy a gyártó jogtalanul tette bele a játékba.

Roppant érdekes, hogy miért pont most háborodott fel Ibrahimovic, hiszen már évek óta szerepel a játékban.

Forrás: Sportbible

Kép: Getty Images/EASports

Sport365.hu - Tovább dagad a botrány: a FIFPro is reagált Ibra és Raiola állításaira

Az AC Milan rutinos támadója, Zlatan Ibrahimovic a hét elején vonta kérdőre a FIFPro-t és az EA Sports-t, ugyanis szerinte valaki profitot termel a nevével és az arcával. Az kiadótól hamar jött is a válasz, miszerint ez valójában az ügynökök és a FIFPro harca, nem pedig az övék. Nos, utóbbi most reagált.

Videók