Tovább dagad a botrány: a FIFPro is reagált Ibra és Raiola állításaira

Raiola szerint további 300 olyan labdarúgója van, aki készen áll pert indítani az EA ellen az ügyben.


Az AC Milan rutinos támadója, Zlatan Ibrahimovic a hét elején vonta kérdőre a FIFPro-t és az EA Sports-t, ugyanis szerinte valaki profitot termel a nevével és az arcával. Az kiadótól hamar jött is a válasz, miszerint ez valójában az ügynökök és a FIFPro harca, nem pedig az övék. Nos, utóbbi most reagált.  

Nagy port kavart a svéd klasszis Twitter-bejegyzése, amely amelyre az érintettek sorra reagálnak. Az EA Sports-nál gyorsan elhárították a vádakat, ugyanis az EA szóvivője szerint nem jogtalanul használják a játékosok arcait és neveit, ugyanis megszerezték ehhez a szükséges jogokat, innentől pedig ez már nem ő dolguk. A The Mirror információ szerint a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) is elmondta a saját nézőpontját az ügyben.

"A legfrissebb médiaértesülések fényében a FIFPro tisztázni kívánja a játékosok arculati jogainak megszerzésének módját és szerepét."

"A FIFPro, egy nonprofit szervezet, a szakszervezeteken keresztül közel 60 országban szerez képi jogokat a játékosokról. Ezeket a jogokat többek között az Electronic Arts számára is biztosítják."


(Kép: Franco Romano/NurPhoto via Getty Images)

"A FIFPro külön megállapodásokat köt a videojáték-társaságokkal, amelyekben közvetlenül megállapodnak a klubokkal, ligákkal, szövetségekkel és az egyes játékosokkal."

"A FIFPro tagszervezetei döntenek arról, hogyan lehet a legjobban felhasználni a bevételt. Megoldás lehet akár a pénzeszközök közvetlen felosztása a játékosok között, vagy akár különböző szolgáltatások, például jogi tanácsadás, a sportkarrier utáni élet tervezése, valamint a mentális és fizikai segítségnyújtás."

"A FIFPro fel fogja venni a kapcsolatot azokkal a játékosokkal és képviseletükkel, akik nemrég aggodalmaikat fejezték ki."


(Kép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

"Mivel a koronavírus-járvány súlyosan kihat a futballiparra, büszkék vagyunk tagszervezeteinkre, amelyek világszerte több tízezer futballistát támogatnak."

A játékkiadó is reagált, Mino Raiola egyik ügyfelét, a Borussia Dortmund támadóját, Erling Haalandot hozta fel példaként, aki jelentős szerepet játszott a FIFA 21 marketing kampányában.


(Kép: easports)

"Mino Raiola egy elismert játékosügynök, akivel hosszú évek óta partneri kapcsolatban állunk, és akkor is abban álltunk, amikor biztosította számunkra, hogy ügyfele, Erling Haaland részt vegyen a marketing kampányunkban."

"Remek munkakapcsolatot ápolunk Zlatan Ibrahimoviccsal is, aki 2002 óta minden egyes játékban szerepelt."

Ibrahimovic ügynöke, Mino Raiola csütörtökön azt nyilatkozta a The Telegraph-nak, hogy további 300 ügyfele áll készen mögéjük állni az ügyben.

Vajon mi lesz ennek az ügynek a vége? Írja meg véleményét róla kommentben!

Forrás és kép: Sportbible

Sport365.hu - Ibra "keresztes hadjáratot" indított a FIFA ellen, az EA Sports most reagált

A FIFA-sorozatot gyártó EA Sports reagált az AC Milan támadójának, Zlatan Ibrahimovicnak az állítására, miszerint gyártó jogtalanul tette bele a játékba a svéd sztárt. Általában a labdarúgók a játékban kapott értékeik miatt szoktak panaszkodni a közösségi médiában, ezzel szemben Ibra azt kérdőjelezte meg, hogy egyáltalán miért szerepel a videojátékban.

Videók