EGYÉB SPORTOK / Vívás

Koch Máté aranya "mindenkit meglepett egy kicsit"

Gémesi Csanád friss világbajnok kardvívó szerint a magyar válogatott a legjobb időpontban szakította meg a dél-koreai együttes győzelmi sorozatát, miután a vasárnap véget ért milánói olimpiai kvalifikációs vb múlt pénteki napján megverte a döntőben az ázsiaiakat.

Remek szereplés a vívó-vb-n, itt-ott kapitányi hiányérzettel

Három érmet, közte egy aranyat várt a szövetségi kapitány, a néggyel, benne három arannyal a vívóválogatott messze túlteljesítette ezt, és ha a két párbajtőrcsapat még egy kört megy, hiányérzet nélkül jónak, kiemelkedőnek minősítette volna a szereplést Boczkó Gábor a milánói világbajnokságon.

Márton Anna: amit a csapattársaim ma véghez vittek, arra szavak nincsenek

"Szerintem azért is tudott belőlem ez a teljesítmény kijönni, mert annyira magukkal vittek. Annyira élvezem, hogy velük tudok egy csapatban vívni, hogy igazából nem tudtam rosszat csinálni" - tette hozzá.

Hatalmas fordítást követően a női kardcsapat is világbajnoki címet nyert

Pedig a franciák utcahosszal vezettek egy ponton, viszont a magyar sportolók szótárában nem szerepel a "feladni" kifejezés.

Kikapott a nyolcaddöntőben a férfi tőrcsapat

Egy sima győzelem után a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a magyar férfi tőrcsapat, így a szombati versenynap további részében a 9-16. helyért folytatja szereplését a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.