Szilágyi, Szatmári és Gémesi fontos győzelmekkel indítottak

Decsi Tamás viszont kikapott és kiesett a BOK Csarnokban rendezett olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság férfi kardversenyének legjobb 64 közötti szakaszában.


Három magyar férfi kardozó megnyerte első mérkőzését a főtáblán, Decsi Tamás viszont kikapott, így számára befejeződött az egyéni verseny a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron hongkongi, a 2017-ben világbajnok Szatmári András grúz ellenfelet vert magabiztosan, Gémesi Csanád pedig még náluk is lehengerlőbb volt belga riválisával szemben.
 
A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron hozta a kötelezőt a hongkongi Low Ho Tin ellen.
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation - Magyar Vívó Szövetség
 
Decsi viszont nem találta a ritmust a Mohamed Amer elleni asszójában. Korai indulásért gyorsan sárga lapot kapott, majd 3-5-ös állásnál pirosat mutatott fel neki a mérkőzésvezető, amiért már pont járt az egyiptominak. A következő akció utóbbinak sikerült, majd Decsit megint büntette az asszóvezető, így 3-8-ra alakult az állás.
Az egyperces pihenőben a magyar kardozó nem tudta összeszedni magát, bár adott szép tusokat, és közelebb is zárkózott, de aztán megint nőtt a különbség, végül nyolc találattal kapott ki. 
 
Az első fordulóban Gémesi Csanád aratta a legnagyobb különbségű sikert.
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation - Magyar Vívó Szövetség
 
Eredmények, Férfi kard, a 64 között:
Szilágyi Áron-Low Ho Tin (hongkongi) 15-11
Szatmári András-Miheil Mardeleisvili (grúz) 15-10
Gémesi Csanád-Arne de Ridder (belga) 15-7
Mohamed Amer (egyiptomi)-Decsi Tamás 15-7
 
 

Videók