Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmet szerzett

A döntőben nem találta francia társa ellenszerét.


Olimpiai ezüstérmet szerzett Siklósi Gergely, miután a tokiói döntőben francia ellenfele 15-10-re legyőzte.

Siklósi egész nap meggyőzően vívott, a döntőbe vezető úton mind a négy ellenfelét magabiztosan verte.

Az olimpiai bajnoki címért az ellen a Romain Cannone ellen kellett pástra lépnie, aki az utolsó pillanatban, tartalékként került be a francia csapatba. Az összecsapás egy kis közjátékkal kezdődött, mivel az időmérő berendezés meghibásodott, így a bevonulást követően a feleknek hosszú percekig várakozniuk kellett.

A találkozót a francia kezdte jobban és 2-0-ra elhúzott, de a világranglista vezető magyar gyorsan egyenlített. Ezt követően ismét Cannone lépet meg két tussal, amit az első három perc végére Siklósi ledolgozott.

A második rész egy együttes találattal kezdődött, majd a magyar vitt be egy gyors találatot, ezzel 6-5-re átvette a vezetést. Ezután a francia szerzett tust, és bár Siklósi úgy érezte ellenfele nem volt a páston, a bíró nem bírálta felül ítéletét. Ezt követően a magyar reklamálásért sárgát kapott. Ez egy kicsit kibillentette a ritmusból, a francia pedig 9-7-re átvette a vezetést.

A francia a második rész utolsó percére nagyon felszívta magát, és 14-9-re módosította az állást.

A harmadik rész első találatát Siklósi szerezte, ez után Cannone azonban rövidre zárta a találkozót, és megszerezte a győzelmet jelentő 15. tust.

A magyar vívás történetében legutóbb öt éve Rióban Imre Géza szerzet ezüstöt.

Ez az ezüst a magyar küldöttség 2. érme a tokiói olimpián. Az első érmet, ami arany volt, Szilágyi Áron szerezte kardvívásban, az olimpia nyitónapján.
 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók