Pusztai Liza és Márton Anna a legjobb 16 között Düsseldorfban

A két kardozó közül Pusztai az első körben erőnyerő volt, a másodikban magabiztosan ejtette ki Andreyevát. Márton Anna pedig hazai versenyzőt búcsúztatott. Katona Renáta és Mikulik Júlia viszont hamar kiesett.


A 66 fős mezőnyben a magyarok közül Pusztainak sikerült legjobban az első szakasz, csoportjában öt ellenfelét legyőzte és csak egytől kapott ki, ezzel az eredménnyel pedig mentesült az alól, hogy a főtábla első fordulójában vívnia kelljen. Márton Anna és Katona Renáta hatfős csoportban 3/2-vel zárt, míg Mikulik Júlia hetesben két sikerrel és négy vereséggel. Még az ő eredménye is elég volt azonban a hiányos 64-es táblára kerüléshez.
Az első körben Márton a német Julika Funke, Katona pedig a bolgár Joana Ilieva ellen fölényes győzelmet aratott, Mikulik ugyanakkor kikapott a lengyel Malgorzata Kozaczuktól. A szünetig jól vívott, utána viszont elbizonytalanodott, végül öt tussal maradt alul.
 
Ezúttal nem Pusztai Liza, hanem Andreyeva feküdt ki a magyar lány teljesítményétől.
Fotó: Devin Manky/Getty Images
 
A 32-es táblán a 2017-ben Eb-bronzérmes Pusztainak nem okozott gondot a fehérorosz Darija Andrejeva: végig magabiztos volt, határozottan indította akcióit, így magabiztosan lépett tovább.
Nehezebben jött össze ugyanez a 2016-ban Eb-második Mártonnak. Ő Anna Limbachot két tussal gyűrte le úgy, hogy 13-13 után határozottabbnak bizonyult német ellenfelénél. Az asszó fordulatosan alakult, akadt olyan akció, amely után sikeresen kért videoelemzést a magyar kardozó, az ellene megítélt tust visszavonták.
Katona Renátának viszont nem volt esélye a csapatban világ- és Európa-bajnok, egyéniben Eb-ezüstérmes Rossella Gregorióval szemben: az olasz kardozó 3-3 után tíz tust adott sorozatban, amivel el is döntötte a párharcot.
 
Márton Anna két hazai páston versenyzőt ütött el a továbbjutástól, így Pusztaihoz hasonlóan ő is ott van a legjobb tizenhatban.
Fotó: Devin Manky/Getty Images
 
Eredmények
A 64 között:
Márton Anna-Julika Funke (német) 15-6
Katona Renáta-Joana Ilieva (bolgár) 15-8
Malgorzata Kozaczuk (lengyel)-Mikulik Júlia 15-10
A 32 között:
Pusztai Liza-Darija Andrejeva (fehérorosz) 15-5
Márton Anna-Anna Limbach (német) 15-13
Rossella Gregorio (olasz)-Katona Renáta 15-5
 

Videók