Nem sikerült a kvótaszerzés a párbajtőrőző Kun Annának

A 25 éves vívó hatodik lett a madridi kvalifikáción.


Nem sikerült olimpiai kvótát szereznie a párbajtőröző Kun Annának a vívók európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, Madridban.

Ezen a viadalon - melyet szombaton és vasárnap rendeznek - már csak olyan országok egy-egy vívója indulhatott, illetve indulhat szakáganként, melyek abban az adott fegyvernemben még egyetlen kvótát sem szereztek. Tokiói részvétel a győzelemért jár.

Női párbajtőrben 23 vívó indult, közülük az egyéniben kétszeres vb-bronzérmes ukrán Olena Krivicka és az Eb-n korábban második és harmadik helyezett német Alexandra Ndolo kiemeltként nem lépett pástra az első szakaszban, melyben 21 párbajtőröző három hetes csoportban küzdött. Kun Anna legyőzte a szerb Jana Grijakot, a belga Amber De Pestelt, a görög Fani Varverit és a portugál Katarina Madeirát, de kikapott az izraeli

Yana Botvinniktől és a finn Ana Salminentől. A 16 között a svájci Noemi Moeschlint magabiztosan, 15-8-ra verte, a negyeddöntőben viszont már nem találta a ritmust Ndolóval szemben. Az OMS-Tata 25 éves vívója az elején jól tartotta magát, az első három perc óvatos akciókereséssel telt el, 3-3 után a német négy másodperccel a szünet előtt adta a negyedik tust. Az egyperces pihenőt követően viszont Ndolo jól indított lerohanásokkal ért el találatokat, majd fokozatosan növelte a különbséget, végül 15-9-re nyert.

Kun Anna hatodik lett, ezzel eldőlt, hogy női párbajtőrben nem lesz magyar induló a tokiói játékokon.

Még szombaton rendezik a férfi tőrözők hasonló viadalát is, melyben Dósa Dániel képviseli a magyar színeket.

Női tőrben, valamint férfi és női kardban kijutott a magyar válogatott az olimpiára, így egyéniben a maximális három-három vívó szerepelhet, férfi párbajtőrben ranglistás helyezése alapján Siklósi Gergely indulhat Tokióban.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Vívó Szövetség

Videók