Nem kizárt, hogy Mohamed Aida ott lesz a párizsi olimpián

A 45 éves tőrvívó csapatban ért el hetedik helyet a tokiói olimpián.


Hét olimpián vett részt Mohamed Aida tőrvívó, aki a női tőrcsapattal a hetedik helyen végzett a tokiói olimpián. Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy ez lesz utolsó olimpiája, a 45 éves vívó a hetedik helymegszerzése után adott interjúban elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy ott lesz a párizsi olimpián.

A nap végén így értékelt az M4 Sportnak. 

"Az olasz meccs egy nagyon jó mérkőzés volt, felcsillantak a remények, de a második, a kanadaiak elleni meccs miatt szomorú vagyok. Úgy gondolom, a kanadai csapatnál erősebbek vagyunk. Tudtuk, hogy a papírforma szerint nem nekünk áll egyik meccs sem, de másképp nem lehet pástra menni csak a győzelem reményében. Csalódott vagyok amiatt is, mert bíztam benne, hogy egy asszónál több szerep jut nekem. Ennyire volt lehetőségem. Szeretnék még versenyeken elindulni, még nem zártam le ezt. Át kell a történteket értékelnem és azután döntök arról, hogyan tovább. A családomban voltak ilyen hangok, hogy már csak 3 év... Ezt azért most át kell értékelnem, és akár a hetesből egy nyolcas is lehet."

A rutinos tőrvívónak nem volt felhőtlen a viszonya a csapattársaival, amikor erről kérdezték, így nyilatkozott. 

"A kapcsolatunk szakmai alapokra helyeződött többnyire, a páston mindenki egyedül van és egyedül vívja meg a harcait. Én készültem, próbáltam mindent beleadni. Nem is szeretnék erről beszélni, ide úgy jöttem, hogy próbáltam minél jobban kizárni ezeket a dolgokat és a feladatomra koncentrálni. Nem szeretnék erről többet beszélni."

Borítókép: GettyImages 

Videók