Hetedik pozícióban zárt Márton Anna a budapesti vívó vb-n

A világelső Sofiya Velikaya elleni vereséget követően sem szomorkodott, hiszen a csapatversenyben az érem még bepótolható Márton számára.


A negyeddöntőben kikapott és a hetedik helyen végzett szombaton a kardozó Márton Anna a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
Az elődöntőért Szofija Velikaját kellett volna legyőznie, de a világranglista éllovasa, az egyéniben kétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes orosz vívó érvényesítette a papírformát.
Az első két tust még az idén Eb-bronzérmes Márton adta, de pár pillanat múlva már 2-3 állt az eredményjelzőn, majd fokozatosan nőtt a különbség, ami a végén nyolc találat volt.
"Nagyon sok pozitív élményt szereztem ma. Kicsit féltem, hogy nem tudok felszabadultan és vidáman vívni hazai közönség előtt, de ez nem így lett, minden percet élveztem a páston" - mondta a vegyes zónába mosolyogva érkező, 24 éves magyar kardozó. - "Annyi hiányérzetem van, hogy éremért jöttem erre a világbajnokságra, de a csapatversenyen ezt még be tudom pótolni. Nincs ok most a szomorkodásra."
 
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation - Magyar Vívó Szövetség
 
Az elvesztett negyeddöntőjéről annyit jegyzett meg, hogy szerinte a rutin döntött a nála tíz évvel idősebb orosz vívó javára. 
"Nem erre számítottam. Ő egy nagyon lendületes vívó, azt hittem, nekem fog jönni, de tudta, hogy hazai közönség előtt vagyok, menni fogok neki. Kidurrantgattam magam, ő pedig türelmes volt és várt.
Mélyen elraktároztam magamban ezt az élményt, hogy ilyenkor nem szabad elveszíteni a fejemet, a higgadtságot meg kell őrizni." - fogalmazott a magyar vívó.
Pusztai Liza 19., Katona Renáta 26., Mikulik Júlia pedig 40. lett.
 
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation - Magyar Vívó Szövetség
 
Eredmények: A 64 között:
Márton Anna-Malgorzata Kozaczuk (lengyel) 15-12
Pusztai Liza-Alejandra Jhonay Benitez Romero (venezuelai) 15-12
Katona Renáta-Au Szin Jing (hongkongi) 15-12
Csan Jin Fej (hongkongi)-Mikulik Júlia 15-13
A 32 között:
Márton-Fatma Zehra Köse (török) 15-4
Mariel Zagunis (amerikai)-Pusztai 15-12
Manon Brunert (francia)-Katona 15-10
A 16 között:
Márton-Rossella Gregorio (olasz) 15-8
Negyeddöntő:
Szofija Velikaja (orosz)-Márton 15-7
Teodora Gkuntura (görög)-Cecilia Berder (francia) 15-13
Bianca Pascu (román)-Anne-Elisabeth Stone (amerikai) 15-13
Olga Harlan (ukrán)-Alina Komascsuk (ukrán) 15-14
 

Videók