Elmarad a kard világkupa németországi állomása

Fertőzésveszély miatt.


Németországban sem rendezik meg a jövő hétvégére kiírt, de a koronavírus-járvány miatt Padovából Tauberbischofsheimbe áthelyezett férfi kard világkupa-versenyt.

A Német Vívó Szövetség pénteken közölte, hogy az illetékes kerületi hivatal csütörtökön erős nyomást gyakorolt a rendezőkre, hogy a fertőzésveszély miatt mondják le az eseményt.

Tauberbischofsheim Baden-Württemberg tartományban található, itt eddig nyolc koronavírus-fertőzöttről tudnak.

Egyelőre kérdéses, hogy a versenyt egy új helyszínen lebonyolítják-e.

A férfi kardozóknak ez lenne az utolsó előtti vk, mely az olimpiai kvalifikációs sorozat része. A német csapat számára pedig különösen fontos, hiszen jelenleg a negyedik helyen áll a ranglistán és az első négy együttes automatikus résztvevő a nyári játékokon.

A világbajnoki ezüstérmes magyar csapat szinte már biztos olimpiai indulónak számít, mivel második helyen áll Dél-Korea mögött.

Padovában azért nem lehetett megrendezni a versenyt, mert jelenleg Európában Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet: a legfrissebb adatok szerint 655-re emelkedett a fertőzöttek és 17-re a halálos áldozatok száma.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó részét. A fertőzés ugyanakkor már több mint 50 további országban megjelent.

Borítókép: Marius Becker/picture alliance via Getty Images

 

 

Videók