"Büszke vagyok rá és nagyon örülök neki"

Szilágyi Áron kapta a Közmédia Év Embere Díjat.


Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó nem sejtette, hogy ő kapja a Közmédia Év Embere Díjat.

A szombaton nyolcadik egyéni országos bajnoki aranyát nyerő 31 esztendős kardozó kedden a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában rendezett ünnepségen vette át az elismerést, és mint az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta: a legmagasabb polcra fogja tenni a díjat.
"Nem sejtettem, hogy a sportdíjak és elismerések mellett én lehetek az év embere, és egy ilyen kitüntetéssel fognak előttem tisztelegni. Büszke vagyok rá és nagyon örülök neki" - fogalmazott Szilágyi. Elárulta: az ünnepségre való meghívásakor elsőre visszakérdezett, hogy nem év sportolója díjat fog-e kapni.

A Közmédia Év Embere Díjat a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA 2020-ban hagyományteremtő céllal hozta létre, tavaly Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus kapta, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus elleni legmodernebb vakcinát.

A csapatban világbajnoki, egyéniben és csapatban Európa-bajnoki címmel is rendelkező Szilágyi kifejtette: ahogy az elmúlt négy-öt évben nem bújt el a nagy célkitűzés, a harmadik olimpiai aranyérem elől, "így az egyéni világbajnoki cím motivációját" sem rejti véka alá.

"Valóban nincs ilyen bajnoki címem, valóban nagyon szeretnék ott állni egy világbajnoki dobogó felső fokán, ezért fogok küzdeni és lesz rá a következő két évben két lehetőségem" - szögezte le.

Borítókép: Facebook.com/ Szilágyi Áron 

Videók