A főtáblán folytathatja a szülésből visszatérő Szász-Kovács Emese

A női mezőnyből rajta kívül hárman vívhatnak majd vasárnap a hazai párbajtőr Gran Prix-n.


Négy magyar vívó léphet pástra vasárnap a női verseny főtábláján a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

A 258 fős mezőnyből a szombati selejtezőben a 16 kiemeltnek nem kellett vívnia. A csoportkörből egy magyar - Muhari Eszter hat győzelemmel - 15 társával együtt közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez.

Közel állt ugyanehhez Büki Lili is, aki öt nyert asszóval éppen csak lemaradt arról, hogy további mérkőzések nélkül készülhessen a legjobb 64 küzdelmeire.

A főtáblán megmaradt 32 helyért direktkieséses - már nem 5, hanem 15 tusig tartó - asszók következtek.

A magyarok közül Büki két győzelemmel, Kun Anna pedig három sikerrel harcolta ki a további szereplés lehetőségét.

Ugyancsak három asszót kellett megnyernie Szász-Kovács Emesének, aki szülés után most tért vissza. A riói olimpia bajnoka a csoportjában három ellenfelét győzte le és háromtól kapott ki, majd 15-5-re verte a német Shirin Vollrath-ot, 15-11-re a román Bianca Beneát, végül 15-9-re az észt Veronika Zuikovát.

A nők mezőnyében 24 magyar párbajtőröző indult.

A férfiaknál két hazai vívó kiemelt volt, további hatan pedig a pénteki selejtezőből jutottak tovább, így vasárnap 12 magyar lép pástra a Ludovika Arénában, ahol az új koronavírus magyarországi felbukkanása miatt zárt kapuk mögött rendezik a versenyt. A program a férfiaknak 8.30-kor, a nőknek 10 órakor kezdődik, a négyes döntőket 18 órától rendezik.

Borítókép: Facebook.com/InternationalFencingFederation/TRIFILETTI / AugustoBizzi
 

Videók