Férfi tőrben sem sikerült kvótát szereznie a magyaroknak

Dósa Dániel a legjobb 16 között búcsúzott lengyel ellenfelével szemben.


A párbajtőröző Kun Anna után a tőröző Dósa Dániel sem tudott tokiói kvótát szerezni a vívók európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, Madridban.

Ezen a - szombaton és vasárnap zajló - viadalon már csak olyan országok egy-egy vívója indulhatott szakáganként, melyek az adott fegyvernemben még egyetlen kvótát sem szereztek. Tokiói részvétel a győzelemért járt.

Férfi tőrben 24 vívó indult, az első szakaszban négy hatos csoportban zajlottak a küzdelmek. Dósa legyőzte a szlovák Cedric Serrit, a lett Vitalijs Kucebát, a román Silviu Rosut, de kikapott a moldovai Eugeniu Vadaniuctól és az ukrán Klod Junesztől.

A Törekvés 25 éves vívója a 16 között a lengyel Michal Seisszel találkozott, akitől 15-11-es vereséget szenvedett - a viadal honlapja szerint. Így a 12. helyen végzett, és egyben eldőlt, hogy férfi tőrben nem lesz magyar induló a tavalyról idén nyárra halasztott olimpián.

A nap során korábban Kun Anna hatodik lett, ezzel ő sem tudta kiharcolni a tokiói részvételt.

Női tőrben, valamint férfi és női kardban kijutott a magyar válogatott a játékokra, így ezekben a csapatverseny mellett egyéniben a maximális három-három vívó szerepelhet, férfi párbajtőrben pedig ranglistás helyezése alapján Siklósi Gergely indulhat Tokióban.

Borítókép: Devin Manky/Getty Images

Videók