Tizedik helyen végzett a férfi párbajtőrcsapat

A helyezés ellenére még van esély az olimpiai kvalifikációra.


A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri világkupán.

A januári, németországi győzelem után ezúttal nem sikerült jól szerepelni, de - amint azt a magyar szövetség honlapjának beszámolója kiemeli - az olimpiai kvalifikációs esélyek még élnek, az utolsó versenyen az oroszokat kell megelőzni.

A magyarok - Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállításban - a kanadai viadalon a nyolcaddöntőben 45-41-es vereséget szenvedtek az amerikaiaktól, pedig az elején magabiztosan vezettek, majd az alsó ágra kerülve 45-34-re verték az egyiptomiakat, 45-37-re a dánokat, végül 45-31-re kikaptak a svájciaktól.

A nyolcaddöntős vereség utáni eredményeknek a tokiói kvóta szempontjából különösebb jelentősége már nem volt, az viszont jól jött, hogy a legnagyobb ellenfélnek számító oroszok kikaptak a japánoktól a negyeddöntőben.

A hunfencing.hu szerint a hat hét múlva sorra kerülő utolsó, Buenos Aires-i verseny előtt egyszerű a képlet: ha a magyarok az oroszok előtt végeznek, ők utazhatnak Tokióba, ha nem, akkor az oroszok.


Elvileg más csapatokra nem igazán kell figyelni, egyedül az bonyolíthatja a helyzetet, ha a mostani győztes dél-koreaiak újabb bravúrral a kvalifikációs sorozat végén az első négy közé kerülnek, mert akkor egy európai csapatot hátrébb szorítanak, amely így elveszi a helyet a magyarok és az oroszok elől is.

A magyar válogatott a 2004-es athéni és a 2016-os riói olimpia előtt is az utolsó versenyen harcolta ki a részvételt.

 

 

Videók