Vitorlázás: Vadnai Jonatán Európa-bajnok lett

A Fertő-tavi Breitenbrunnban rendezett Európa-bajnokságon Vadnai Jonatán U16 korsztályos Európa-bajnok lett. Jonatán két évvel fiatalabb ennél a korosztálynál is, újonc a hajóosztályban, amelynek idei világbajnoka 17 éves bátyja Benjamin!


A Fertő-tó osztrák felén Breitenbrunnban rendezték a Laser 4.7 osztály Európa-bajnokságot. Az olimpiai egyszemélyes hajóosztály, a Laser Standard típussal azonos hajótesten, csak kisebb vitorlával hajózó utánpótlás-nevelő hajóosztály versenye augusztus 18-án, szombaton ért véget. 215 hajó vett részt az Európa-bajnokságon, amelyen szokás szerint a 16 éven aluliak eredményét külön is értékelték. A lányok mezőnyében 117-en voltak, köztük 42 hajó U16 korosztályban.

A 14 éves Vadnai Jonatán aki idén ült át Optimistből a Laser 4.7-be a versenyen a 9. helyen végzett, a 92 hajós U16-os mezőnyben pedig Európa-bajnok lett! Az U16-osok közül csak a szingapúri Lo Ryan előzte meg. Jonatán bátyja, az osztály idei világbajnoka Vadnai Benjamin betegség miatt ezúttal nem versenyezhetett. Benji két évvel ezelőtt nyert ugyanilyen U16 korosztályos Európa-bajnoki címet és idén áprilisban Argentínában lett a Laser 4.7 világbajnoka.

Videók