Újabb szenzációra készül a Kékszalag győztes

A Raffica nyerte az egytestű hajók versenyét a Kékszalagon, abszolútban pedig 5. helyen érkezett be, számos katamaránt megelőzve. Idén eddig 3-ból 3 tókerülőt megnyertek, ha a Centomigliát is sikerülne behúzniuk, történelmi sikert érnének el.


Király Zsoltnak a Raffica kormányosának nincs könnyű feladata. Uralnia kell az 1,2 tonnás hajót, amelyet a trapézon lévő legénység mozgása balanszíroz ki. Akár egy szimfonikus nagyzenekarhoz is hasonlítható ez a teljesítmény, ahol a kormányos karmesterként biztosítja a tökéletes harmóniát. A nem jól időzített mozgás esetén könnyedén felborulna a hajó a fedélzeten lévőkkel együtt. Ezen túl ő felel a csapat biztonságáért is. 

Mindezen túlmenően Király Zsoltnak van egy nagyon fontos célja: győzelemre vezetni a Rafficát. Ez pedig ebben az évben minden fontos versenyen sikerült.

 

A Bol d’Or tókerülőn sosem látott viharba keveredett a Raffica. A trapézon álló legénység folyamatosan a víz alá bukott, a szél ereje pedig leresztett vitorlával is vágtatva sodorta a hajót. A lélekjelenlét elengedhetetlen volt, de a csapat hibátlanul tette a dolgát, így nem csak átvészelték a vihart, hanem a versenyt is magabiztosan megnyerték.

 

Pusztító vihar csapott le a 2019-es Bol d’Or mezőnyére.

 

Videó: Sport365, Facebook.com/RafficaSailingTeam

Borítókép: Sport365/Erdős Géza

Videók