Több mint ezer vitorlázó, közel 300 hajóval a Balatonon

Pünkösdi Regatta a Balatonon - VIDEÓVAL!


A Túravitorlás Sportklub idén 38 alkalommal június 8-10 között rendezi meg hazánk egyik legkedveltebb nagyhajós túraversenyét a három napon át tartó Pünkösdi Regattát.
 
A több mint ezer vitorlázó és közel 300 hajó egy teljes hosszú hétvégét együtt tölt, mely a versenyszellemen túl a közösséghez való tartozás érzését is erősíti. 
 
A futamot immáron évek óta a Balatonföldvár-Keszthely (I. futam), Keszthely-Szigliget-Zala torkolat-Keszthely (II. futam) és a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy (III. futam) útvonalon rendezik.
 
A minden évben népes mezőnyt felvonultató Pünkösdi Regatta, egyfajta szezonnyitó versenyként, meghatározó esemény a magyar vitorlázók körében.
 
Foto: facebook.com/tvsk
 
Az Eleinte TVSK Kupaként ismert megmérettetést 1978 július 29-30-án rendezték meg először, nem sokkal később pedig már három naposra bővült, melynek időpontja évről évre változik, hiszen 2002 től kezdve pünkösd ünnepéhez kötődik. 
 
A verseny minden év egyik legizgalmasabb része idén is a Helly Hansen kupa, azaz a gyorsasági futam volt, melynek nyertese Team Black Jack.
 
Team Black Jack a Helly Hansen Kupa győztese
Foto: facebook.com/tvsk
 
A rendezvény színvonalát a versennyel párhuzamosan futó, színes programok is emelik.
 
Foto: facebook.com/tvsk
 

 

A Sailing Drone Team a következő felvételt készítette:

 

Videók