Tíz év kemény munkája, fájdalma változott örömmé a Kékszalag céljában

Vándor Róbert őszintén mesélt a küzdelmes munkáról, és a győzelmet követő felszabadító érzésről.


Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon a Vándor Róbert kormányozta RSM2 ért be elsőként a célba. Az AC 45-ös katamarán 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot, csaknem 43 percet verve ezzel a másodikként beért New Black Jackre.

A győzelem és örömmámor mögött azonban rengeteg fáradsággal teli óra és hatalmas csapatmunka húzódik. Az elmúlt 10 év alatt nem csak a csapatépítésre kellett nagy hangsúlyt fektetniük, a hajók fejlesztésével is sok dolguk volt.

Az RSM2 egyik árboctörését követően a legénység mindössze néhány nap alatt sajátkezűleg javította meg a hibás darabot.

A vitorlákat pedig saját maguk fejlesztették ki, optimalizálva a tavi viszonyokra.A tapasztalt vitorlázókból álló, harcedzett csapatnál az idei versenyre minden összeállt. Nem csak a technikájuk és a taktikájuk volt tökéletes, hanem a koncentrációjuk is tökéletes maradt, mind a 18 órában.

Az pedig, hogy mekkora boldogságot jelent Vándor Róbertnek és legénységének ez a győzelem, kiderül a Sport365 díjátadón készített interjújából.
 

Az RSM2 csapatának 10 éves munkája érett be.

Vándor Róbert örörme szinte leírhatatlan volt a Kékszalag-győzelmet követően.


A Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.

Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta.

Borítókép: Sport365/ErdősGéza

Sport365.hu - Keményen megdolgoztak a sikerért a Kékpántlika versenyzői - exkluzív interjú

A Tihanyi Hajós Egylet versenyzői számos sikerrel gazdagodtak a 2020-as Kékpántlika versenyen. A verseny nehézségeiről, a vitorlázás szépségeiről, és a vízen töltött mindennapokról beszélgettünk velük. A THE versenyzői már korán reggel talpon vannak, hogy felkészítsék a hajójukat a következő edzésre. Az előkészületek elvégzése után pedig magabiztosan ülnek a vitorlásaikba a párosok és egymással tökéletesen összedolgozva uralmukba veszik a vizet.

Videók