Télen is számos kihívást tartogat a Balaton a vitorlázás szerelmeseinek

December elején a Mikulás-regattával rajtolt a téli szezon.


December 7-én a Mikulás-regattával kezdődött a 2019/2020-as téli vitorlásverseny-sorozat. A négy eseményből álló sorozatot már nem One Design, hanem Open kategóriában rendezik, mert az a tapasztalat, hogy egyre többen mérettetnék meg tudásukat saját vitorláshajójuk fedélzetén.

 

A 2019/2020-as téli szezonban is négy állomásos regattasorozatot tartanak, melynek ezúttal is a balatonlellei Bl Yachtclub ad otthont.

"A versenysorozat célja, hogy a hajótulajdonosoknak a téli hónapokban is biztosítson program- illetve versenylehetőséget"- árulta el Tóth Balázs a klub vezetője, a téli vitorlásverseny-sorozat ötletgazdája a hunsail.hu-nak.


A mikulás-regattával kezdődött a téli vitorlásverseny-sorozat.

Fotó: hunsail.hu

Elmondta, hogy nem csupán Balatonlelléről, hanem a Balaton egész területéről várnak versenyzőket. Az idei esztendőben az eddigiektől eltérően már nem One Design osztályú hajóknak hirdették meg a regattákat, hanem kiszélesítették, így Open kategóriában bármely nagyhajó a rajthoz állhat. A szervezők lehetőséget biztosítanak vitorlásbérlésére is a kikötőben.

"A legfontosabb a versenyek alatt a biztonság, éppen ezért kizárólag alapvitorlákkal engedjük a hajókat indulni a pályaversenyeken"- jelentette ki Tóth Balázs.  Felhívta a figyelmet arra, hogy a fedélzeten a mentőmellény használata kötelező, és a vitorlázók az évszaknak megfelelő ruházatban, feltöltött mobiltelefonnal indulhatnak a kikötőből. A regattákat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosítja.

A Téli Vitorlás Versenysorozat támogatója a Magyar Vitorlás Szövetség. Az együttműködés keretében, a szervezők szerint tovább népszerűsíthető a sportág a klasszikus szezonon kívül is a Balatonon.

 

A téli vitorlásverseny-sorozat versenyei:

december 7. IV. Mikulás Regatta
december 31. VII. Szilveszteri Regatta
február 8. IV. Farsangi Regatta
Március 14. IV. Tavaszi Regatta

Forrás és borítókép: hunsail.hu

Videók