Szép magyar eredmények a Laser Európa-bajnokságon

Érdi Mária és Vadnai Benjamin is sokat lépett előre.


Újabb két futammal folytatódott a Laser Európa-bajnokság Lengyelországban, ami azt jelenti, hogy immáron négy futamon van túl a népes mezőny.

Érdi Mária a pénteki első futam büntetése (amit egyébként megnyert, de korai rajt miatt kizárták) után a másodikban fantasztikusan vitorlázott és végül másodikként ért célba. A négy futamból a legrosszabbat már kiejthetik a versenyzők, így a magyar vitorlázó jelenleg a 17. helyen áll (15., 8., 55BFD, 2.). A női versenyben egyelőre a dán Anne-Marie Rindom áll az élen, a holland Marit Bouwmeester, és a lengyel Agata Barwinska előtt.

A 22 éves vitorlásversenyző a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a pénteki nap eseményeiről, valamint megnyugtatta a szurkolóit, hogy a szombati selejtezőket megpróbálja büntetés nélkül zárni.

A fiúknál Vadnai Benjamin is sokat lépett előre. Annak köszönhetően, hogy pénteken egy tizenhetedik és egy remek, harmadik helyezést ért el a két futamban. Jelenleg a huszonegyedik helyről (12., 28., 17., 3.) várja a folytatást. Testvére, Jonatán egy 21., és egy 24. helyet vitorlázott és egyelőre a 43. pozíciót (7., 30., 21., 24.) foglalja el az összetett listán. A fiúknál a horvát Filip Jurisic áll az első helyen, két brit, Elliot Hanson és Michael Backett előtt.

Az Európa-bajnokság menetrendje szerint, ma is két futamon vesznek majd részt a versenyzők.

Kép: Facebook/Érdi Mári

Videók