Szántód után a Fifty-Fifty és az RSM csatázik a győzelemért

Hatalmas befutó várható.


Egyre jobban közeledik a Raiffeisen Fifty-Fifty és a címvédő RSM Balatonfüredhez, de megmondhatatlan, hogy melyik hajó nyeri az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A kísérőhajókat kérdeztük a nagy összecsapásról!

 „Jelenleg némi keleti szél fúj, de tulajdonképpen folyamatosan vadászni kell a szelet. Közben szemből érkezik a mezőny vagy inkább áll, mivel ebben a kevés szélben haladásról szinte nem lehet beszélni. Közben mögöttünk a horizonton feltűntek az üldözők is, úgyhogy akár még rosszul is elsülhet ez a szép nap, de bízunk benne, hogy nem így lesz és nagyon szurkolunk a fiúknak” – árulta el megkeresésünkre Gémesi Jóka, a Raiffeisen Fifty-Fifty kísérőhajójáról.

A Tihanyi-szoros előtt gyakorlatilag leállt a szél, a szinte semmi északkeletiben kell cirkálnia a vezető két hajónak. Apró, finom részletek fognak dönteni a végén.

 

„Cirkálunk, mi indultunk el először a déli part felé, nagyon óvatosan, hogy a hatalmas Code Zero orrvitorlánkon megmaradjon az áramlás, ne omoljon össze a vászon, mert akkor megállunk. Nemsokára fordulnunk kell, a Raiffeisen Fifty-Fifty épp most váltott irányt. Elképesztő volt ez a szoros párharc gyakorlatilag Szigligettől, volt, hogy a Fifty előnyt szerzett, de ahogy visszagyengült a szél, beértük. Aztán szinte a fél nyugati medencét fej-fej mellett tettük meg, 50-60 méterre egymástól” – mondta az RSM kísérő motorosából Balázs Viktor.

19 óra 45 perc körül így állt a két hajó egymáshoz képest:

 

Közben az utóbbi bő félórában az üldözők hátránya is jelentősen lecsökkent. Vajon a Nanushka Forestay, az AUDAX Django, az MKB-Euroleasing Prospex, a Ribstory vagy a New Black Jack okozhat-e még meglepetést?

 

 

 

 

A sport365 stábjának szabad és kényelmes közlekedését a Kékszalagon az Ultimate e-bike támogatta

Borítókép és forrás: kékszalag.reblog.hu 

Videók