"Nagy szerencse nekünk, hogy itt vagyunk egymásnak." - Vadnai Jonatán

Vadnai Jonatán és Vadnai Benjámin a vízen ugyan riválisokként néznek farkasszemet egymással, a mindennapokban azonban mindenben segítik egymást.


A Laser Standard hajóosztályban versenyző Vadnai-fivérek mindig számíthatnak egymásra. Nemcsak a vízen töltenek együtt rengeteg időt, szabadidejükben is szívesen vannak egymással. A szoros kapcsolat most különösen jól jöhet számukra, hiszen sok kihívójukkal ellentétben a karantén ideje alatt is végig edzeni tudtak egymás segítségével.

A koronavírus terjedése a vitorlázók tervezett menetrendjét is átszabta. Az év elejei versenyeket követően félbeszakadt a szezon, és sokaknak még az edzésre sem volt igazán lehetősége.

A Vadnai-testvérek szerencsés helyzetbe kerültek, hiszen márciusban már birtokba tudták venni a Balaton vizét, ráadásul egymás személyében edzőpartnerre is akadtak.

Nem csak a vízen gyakoroltak együtt, nappalijukat edzőteremmé alakították, hogy még többet tudjanak fejlődni. Jonatán úgy érzi sikerült megtartaniuk a formájukat, így újult erővel vághatnak neki az őszi versenyeknek.

"Nagy szerencse nekünk, hogy itt vagyunk egymásnak." - Vadnai Jonatán

A Laser Standard hajóosztályban versenyző Vadnai-fivérek mindig számíthatnak egymásra. Nemcsak a vízen töltenek együtt rengeteg időt, szabadidejükben is szív...


Bár az olimpia elhalasztása sok sportolót sokként ért, Benjámin azt mondja, nem aggódik, hiszen csak le kell másolniuk az idei évre tervezetteket. Mivel még nagyon fiatalok bőven van idejük bizonyítani. Nem csoda tehát, hogy a 2024-es párizsi olimpia is ott lebeg a szemük előtt.

A két fiatal tehetségre a sindey-i olimpia bonzérmese, Roland Gaebler is felfigyelt. A Team Black Jack csapatát kormányozó, tapasztalt vitorlázó a közösségi oldalon üzent Vadnaiéknak. Bejegyzésében azt írta, tudja honnan jön és hová tart a két magyar versenyző. Hozzátette biztos benne, hogy Benji és Jonatán képesek lesznek elérni a céljaikat.


 

Borítókép: Sport365/Erdős Géza

Sport365.hu - "Azért indulok a Kékszalagon, mert ez egy jó buli." - Vadnai Benjámin

A két vitorlázó az Asso 99-es hajóosztályban versenyzett a balatoni tókerülőn, és kategóriájában meg is nyerte azt. A rövid futamokhoz szokott testvérpárnak igazi kihívást jelentett a csaknem 28 órán át tartó mentelés, de nagyon élvezték a versenyt. A Vadnai-testvérek nagyon élvezték a tókerülőt, bár Jonatán néha megirigyelte a katamaránok sebességét.

Videók