Minden eddiginél jobban éhes a győzelemre a Kékszalag-rekorder

A 13-szoros Kékszalag-győztes kormányosa bízik a nemrégiben nagy átalakításon átesett hajójában.


Litkey Farkas csapatának az elmúlt 2 évben nem sikerült megnyernie a balatoni tókerülőt, így most még motiváltabbak a versenyt illetően.

A rekorder vitorlázó imádja a katamaránozást, mert rendkívül szórakoztató, és mert egy olyan technikáról van szó, ami nagyon sokáig ismeretlen volt. Az általa csak csodának hívott hajóval kapcsolatban most érezte először, hogy még jobban tudná optimalizálni azt a balatoni körülményekhez.

A Pre Vital 2 méterrel hosszabb árbocot kapott és ehhez készítettek speciális vitorlákat is.

Litkey szerint az első tapasztalatok alapján a hajó hozza azt, amire számítottak: jól fut, bírja a terhelést és az új vitorlák is jól teljesítenek.

"Nagyon nagy éhség van bennünk a győzelemre." - Litkey Farkas

A PreVital kormányosa nagyon eltökélt a Kékszalaggal kapcsolatban. Az idei évben még inkább megpróbálta a hazai körülményekre optimalizálni a katamaránját, a...

Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor Litkey jó eséllyel száll harcba a 14. győzelméért, mivel elmondása szerint  a kisszeles tartományra specializált hajó 10 csomós szélig gyorsabb is lehet a versenytárs katamaránoknál.


Beszédes rajtszám a 13-szoros Kékszalag-győztes hajóján.

Fotó: Facebook.com/Litkey Farkas

A 2020. július 30-án rajtoló Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.

Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta.

Borítókép: Facebook.com/PreVitalSailingTeam

Sport365.hu - "A verseny vége Füreden lesz, mi pedig addig nyomni fogjuk, ahogy csak tudjuk."

Kaiser Kristóf legénysége egy Decision 35-ös hajóval vág neki az 52. Kékszalag Raiffeisen nagydíjnak. A fiatal csapat idén először versenyez az új vitorlással, de mindent meg fognak tenni azért, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból, és akár a dobogóra is odaérjenek.

Videók