Megvan a 14. Vb aranya a Majthényi-Domokos párosnak

1994 óta a Vb-k felét a magyar páros nyerte. Elképesztő teljesítmény!


Huszonnyolc Vb-ből 14-et megnyerni extrém ritkaság bármely sportágban, de a Majthényi Szabolcs-Domokos András párosnak sikerült. Már csak egy dolgot sajnálhatunk: hogy levették a Repülő Hollandit az olimpia programjáról.

Borítékolható, hogy ott is arattak volna.

Majthényi Szabolcs és Domokos András (Spartacus VE) idén éppen harminc éve hollandiznak együtt.

A spanyolországi Alteában, a Földközi tengeren megrendezett idei Repülőhollandi világbajnokságon elért első helyükkel együtt összesen húsz világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérem van a kollekciójukban. (Első világbajnokságukat az ausztráliai Adelaide-ben nyerték 1994-ben, azóta töretlenül ott vannak a hajóosztály legszűkebb nemzetközi élvonalában.)

Alteában hihetetlen formában vitorláztak: a megrendezett kilenc futamból hetet megnyertek, és nem volt másodiknál rosszabb helyezésük. Így a világbajnoki trófea mellé idén is elhozhatták az Ezüst Sombrerót is – ez a súlyos ezüst örökös vándordíj a kieső futam nélkül számolt elsőségért jár.

 

 

6 nemzet 34 hajója indult idén, köztük öt magyar egység. A koronavírus járvány miatt a tengerentúliak nem tudtak Európába jönni, sokan pedig egyszerűen nem kockáztatták az utazást.

Az ezüstérmes a német Kai Uwe Ludtke-Kai Schaefers páros lett, a bronzérmet a spanyol kettős, Francisco Martinez Torregrosa és Jose Luis Ruiz Giron vihette haza.

A magyar indulók közül Ziegler János és Czeizel Balázs 9., Süli András és Papp Dávid 13., dr. Tenke Péter és dr. Polgár Csaba 14., Gáborjáni Szabó Gábor és Pfeningberger András 19. lett.

Borítókép és forrás: hunsail.hu 

Videók