Megtartják kavlifikációs versenyeiket a vitorlázók

Az olimpia halasztása miatt van esély arra, hogy a most elmaradt versenyeket pótolni tudják. Ez a magyar versenyzőknek is fontos.


A tokiói játékok halasztása következtében a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (WS) a 2020-as év második felében vagy 2021 elején tervezi megtartani hátralévő kvalifikációs versenyeit, amelyen magyarok is érdekeltek.

A WS március elején a koronavírus-járvány miatt törölte az április 11-19-re kiírt genovai világkupa-fordulót, amely az utolsó kvótaszerző verseny lett volna Európa számára. Ezen a 470-esben szereplő Gyapjas-testvérek indultak volna eséllyel az ötkarikás részvételért.

A nemzetközi szövetség - amely támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntését az olimpia elhalasztásáról - a NOB-bal egyeztetve jelöli majd ki az új időpontokat a hátralévő kvalifikációs viadalokra.

A magyar vitorlázók közül Berecz Zsombor (Finndingi), Érdi Mária (Laser Radial) és Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett kvótát, utóbbi testvérével, Jonatánnal válogatózik az olimpiai indulásért.

Borítókép: Facebook/Vadnai Benjamin
 

Videók