Keményen megdolgoztak a sikerért a Kékpántlika versenyzői - exkluzív interjú

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csapataihoz hasonlóan a Kékpántlika résztvevőinek sem volt könnyű dolga. A gyenge szélben több órát voltak vízen a versenyzők egy olyan távon, amit máskor 45 perc alatt teljesítenek.


A Tihanyi Hajós Egylet versenyzői számos sikerrel gazdagodtak a 2020-as Kékpántlika versenyen. A verseny nehézségeiről, a vitorlázás szépségeiről, és a vízen töltött mindennapokról beszélgettünk velük.

A THE versenyzői már korán reggel talpon vannak, hogy felkészítsék a hajójukat a következő edzésre. Az előkészületek elvégzése után pedig magabiztosan ülnek a vitorlásaikba a párosok és egymással tökéletesen összedolgozva uralmukba veszik a vizet.

Elnézve őket egyből látszik, ezek a gyerekek imádják, amit csinálnak.

A 420-as hajóosztály versenyzőinek edzője, Regős Attila kérdésünkre elárulja, hogy a vízen tökéletesen fegyelmezetten és végig koncentráltan dolgozó párosok a szárazföldön azért okoznak neki némi fejtörést.

Leginkább az eszközök elpakolása és a takarodó betartása megy nehezen, de megoldás mindig van a problémákra.A jól felkészült edző és az eltökélt tinik ütős egységet alkotnak, hiszen az idei Kékpántlikán a THE versenyzői egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza, ráadásul az abszolút legeredményesebb leány egység is tőlük került ki.A versenyről elsőként a Litkey Janka-Érdi Hanna párost faggattuk, akik elmondták a legnagyobb nehézséget a hosszú szélcsend okozta számukra. A páros 3 éve együtt versenyez, és bár saját bevallásuk szerint a manővereket még gyakorolniuk kell, az összeszokottsággal nincs gondjuk.Hanna szerint már tudat alatt is érzi, mit szeretne a párja, és mindig tudja mit kell tennie.
A bronzérmes Benyó Máté - Horváth Ákos páros nemcsak a verseny szépségeiről és nehézségeiről mesél, hanem arról is bizony a türelmükön még van mit fejleszteniük.

Meglepően őszintén beszélnek arról, hogy a hosszas szélcsenden kívül az apróbb nézeteltérések is próbára teszik őket.Máté nevetve vallja be, általában vele van a gond, mert sokszor úgy érzi nem ő hibázott, de Ákos egy határozott kiáltással helyreteszi a dolgokat, és a két fiú közti nézeteltérés el is száll.

Kisebb összezörrenések ide vagy oda, egyvalamiben mindig egyetértenek: szeretnének az EB arany-csoportjában szerepelni. Ez már a világ elitjét jelenti.

 

Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020

A(z) "Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020" című videót "Kékszalag" nevű felhasználó töltötte fel a(z) "sport" kategóriába. Eddig 14527 alkalommal nézték meg.

 

Az egyesületből legjobb helyezést elérő Szűcs Benedek-Batiz Ábel kettős helyén kezeli a sikert. A második helyüknek leginkább azért örülnek, mert nagy hátrányt sikerült ledolgozniuk, ugyanakkor azt is belátják, lehettek volna jobbak is.

A két fiún a többi egységhez hasonlóan látszik az, hogy mennyire szeretik a közös munkát. Amikor szóba kerül, hogy kinőtték a hajójukat, szomorúan jegyzik meg, lehet, hogy jövőre már szét kell ülniük.

Az interjúk elkészülte után a csapat gyorsan visszarázódik a munkába, mi pedig lelkesedésüket és precizitásukat elnézve megállapítjuk, nem lennénk meglepődve, ha sokat hallanánk még ezekről a fiatalokról.

 

A Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.

Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta.

Borítókép és képek: Sport365/Erdős Géza

Sport365.hu - Elképesztő éjszakai csata, megvan a Kékszalag győztese

Az RSM2 ért elsőként a célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A gyengeszeles versenyen az élmezőny végig fej-fej mellett haladt. A Vándor Róbert kormányozta egység szinte végig vezetve, 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a tókerülőt, így több mint 10 órával meghaladta a 2014-ben felállított 7 óra 13 perces rekordot.

Videók