"Ha fújt volna a szél, akkor mi is elől végeztünk volna"

A The Red katamarán női kormányosa elégedett volt a Kékszalag után.


A Kékszalag történetében először fordult elő, hogy egy katamaránt női kormányos irányított. Virág Flóra azonban cseppet sem ijedt meg a rá váró feladattól és magabiztosan vezényelte a The Red legénységének munkáját.

A nacra hajóosztályban ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett által irányított hajó végül 20 óra 36 perc 30 másodperc alatt érkezett be a célba. Ez az időeredmény pedig az összetett 13. helyére volt elég.

Bár Flóra előzetesen a top10-be várta magukat, a verseny után úgy fogalmazott egyáltalán nem csalódott, hiszen a katamaránjuk alapvetően erős szélre van tervezve.A versenyről elmondta, hogy egyelőre nem vont le tanulságot, de nagyon élvezte, hogy egy Extreme40-est irányíthat.

A csapatról úgy fogalmazott, végig nagyon motiváltak voltak és mindent megtettek, amit kért tőlük. Ezt a hajó tulajdonosa, Soós Attila is megerősítette.


Az, hogy a legénység számára mennyire volt megterhelő a hosszúra nyúlt verseny, és Flórának milyen céljai vannak a saját hajóosztályában, kiderül a videóból:

Először volt női kormányosa egy katamaránnak a Kékszalagon

Virág Flóra úgy érzi sikerült kihozniuk a hajóból a maximumot..

 

 A Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!


A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta.

 

Borítókép: Sport365/Sávoly Boglárka
 

Sport365.hu - Tíz év munkája és fájdalma változott örömmé a Kékszalag céljában

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon a Vándor Róbert kormányozta RSM2 ért be elsőként a célba. Az AC 45-ös katamarán 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot, csaknem 43 percet verve ezzel a másodikként beért New Black Jackre. A győzelem és örömmámor mögött azonban rengeteg fáradsággal teli óra és hatalmas csapatmunka húzódik.

Videók