Kedvező az új időpont vitorlázás szempontjából

Holczhauser András főtitkár szerint már el lehet kezdeni az olimpiára a felkészülést.


A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az olimpiai játékok új időpontjáról.  

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban az évszakban és időpontban kerül sor, amelyre a versenyzőink már korábban is készültek. A vitorlázás időjárásfüggő sport, az eredményeket nagyban befolyásolják a helyi szél- és áramlásviszonyok, ebben nem lesz érdemi különbség ahhoz képest, amit a magyar vitorlázók az előolimpiai versenyeken Enhosimában már korábban megtapasztaltak.

 


Berecz Zsombor esélyes lehet. akár az olimpiai aranyra is.
Fotó: Cserta Gábor/MVSZ

A főtitkár hozzátette: a NOB döntése alapján már el lehet kezdeni az olimpiára kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor – finn dingi, Érdi Mária – laser radial, Vadnai Benjámin – laser standard) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas Balázs és Zsombor - 470) felkészülési programjának részletes újratervezését. A hosszabbított felkészülést a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja majd.

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Borítókép: Cserta Gábor/Magyar Vitorlás Szövetség

Videók