Ismét a Raffica nyerte az egytestűek versenyét Bol D’or Mirabaud-on

Újabb bravúr.


Megismételve 2019-es bravúrját, immáron ötödször nyerte a Raffica a Genfi-tavi tókerülő versenyt az egytestű hajók között. A Király Zsolt vezette magyar csapatnak ezúttal 14 órára és 6 percre volt szüksége ahhoz, hogy leküzdje a 123 kilométeres távot. az idei esztendőben négyszáznegyvenen neveztek a versenyre és gyenge szélben kerülte meg a tavat a mezőny.

A Raffica remekül rajtolt és gyorsan meglépett ellenfeleitől. Nyolc és fél órával a rajt után érték el a „fordító” pályajelet és nem akármilyen pillanatokat élhettek át, hiszen a magyar Himnusz szólt a tiszteletükre a kerülésnél.

A Katana nevű Luthi 1080-as és a QFX egyedi foiler tűnt a legnagyobb ellenfélnek, de mindkét hajóval szemben óriási előnyre tettek szert Király Zsolték, akik a verseny teljes időtartama alatt koncentráltan és nagyon jól vitorláztak.

Videó a befutásról:


Az élen az új TF35-ös foilerek rendkívül izgalmas, kiélezett küzdelmet vívtak. Végül 12 óra, 49 perc és 27 másodperccel a Ylliam XII Comptoir Immobilier nevű katamarán győzött Bertrand Demole vezetésével. 19 másodperccel utána érkezett a Zen Too Fred, Le Peutrec kormányzásával, majd utánuk 25 másodperccel a legendás Loick Peyron ért célba az Artexplore nevű foilert kormányozva.

 

Forrás: hunsail.hu
Borítókép: hunsail.hu

Videók