Charles Dalinnak még 2600 mérföldet kell megtennie a célig

Előnye 110,3 tengeri mérföld a második helyen álló honfitársa előtt.


Továbbra is a múlt péntek óta vezető francia Charles Dalin halad az élen a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

Az Apiviát kormányzó hajós előnye 110,3 tengeri mérföld a második helyen álló honfitársa, Damien Seguin (Groupe Apicil) előtt. Mögötte szorosan két újabb francia vitorlázó következik: Thomas Rouillard (LinkedOut) 111,9, Louis Burton (Bureau Vallée 2) 112,9 tengeri mérföldes hátrányban halad az éllovashoz képest.

A Dél-Amerikát hamarosan elhagyó élcsoport tagjainak még mintegy 2600 mérföldet kell megtenniük a franciaországi célig.

A lassan 72 napja elrajtolt mezőnyből 23 hajó jutott már túl a Horn-fokon, a 33 indulóból eddig nyolcan adták fel a versenyt.A földkerülő viadalok közül a Vendée Globe a legnehezebb: az indulóknak 18 méteres, egytestű hajójukkal egyedül, kikötés és külső segítség nélkül kell vitorlázniuk.

A versenycsúcsot a francia Armel Le Cléach tartja, aki a legutóbbi földkerülést 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc alatt teljesítette.

Fa Nándor az 1992-93-as Vendée Globe-on legjobb nem franciaként ötödik, 2016-17-ben pedig nyolcadik helyen végzett, majd ezt követően visszavonult a versenyzéstől. 

 

Borítókép: Jean-Louis Carli/ALeA/Getty Images

Videók