A világ összes vizét bejárta, mégis a Balatonba lett szerelmes

Tízszer állt a világbajnoki dobogó tetején, szívét mégis a magyar tenger ejtette rabul. Roland Gaebler minden erejével azon lesz, hogy a New Black Jack orra elsőként érjen át a célvonalon, az 51. Kékszalagon.


 A Magyar Vitorlás Szövetség várakozása szerint, több mint hatszáz hajó áll majd rajthoz a 2019. július 18-án induló 51. Kékszalag Nagydíjon. Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyét, már 1934-ben is megrendezték. Ezt követően 2 évente álltak rajthoz a hajók, majd a II. világháború idején néhány évig a verseny elmaradt. A hagyományt aztán 1947-ben élesztették újra, és azóta a nagydíj sikere rendületlen. Olyannyira, hogy népszerűségének köszönhetően

Az 51. Kékszalag Nagydíj abszolút győzelemre is esélyes katamarán a New Black Jack fedélzetén ott lesz Roland Gaebler, akinek a neve szinte összeforrt a katamarán vitorlázással.

A New Black Jack kapitánya, Roland Gaeber évek óta vitorlázik a Balatonon.

Fotó: Facebook.com/TeamBlackJack

Gaebler pályafutása során eddig 15 alkalommal nyert Európa Bajnokságot, Laser és Tornádó osztályban. Tízszer volt aranyérmes Tornádó Világbajnokságon, és 5 alkalommal képviselte hazáját az Olimpián. Az ötkarikás játékokon, 2000-ben felállhatott a dobogó 3. fokára. 


A németek világbajnoka beleszeretett ebbe a tájba.

Fotó: Facebook.com/TeamBlackJack

Gaeblert nem csak a Balaton látványa, hanem a magyar emberek kedvessége és barátságossága is lenyűgözte.

Fozó: Facebook.com/TeamBlackJack

2010-ben ő vezette azt a hajót, ami megnyerte a Kékszalagot. Ez utóbbi azért különleges, mert ekkor vehettek részt először katamaránok a balatoni tókerülőn.

A német olimpikon beszélt az idei Kékszalag esélyeiről, és a Balatonhoz fűződő viszonyáról is. 

Videó: sport365

Az egyik legeredményesebb európai kormányos szinte a világ összes állóvizén hajózott már, mégis hazánk legnagyobb tavát tartja a legkülönlegesebbnek mindközül. 

Bár már jól ismeri a Balatont, egy kis ismétlés sosem árt!

Fotó: Facebook.com/TeamBlackJack

A ruhák száradnak, a legénység rajtra készen!

Facebook.com/TeamBlackJack

Az időjárás előrejelzés szerint, holnap a Balaton térségében csak enyhe szélre lehet számítani. Ez előnyt jelenthet a Decision 35-ös hajóval versenyző szakembernek, így 2010 után akár újra sikerülhet neki győzni kedvenc taván.

A 2019. július 17-án induló Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

Forrás: Facebook.com/TeamBlackJack

 

 

Videók