A magyar hajó a 21. helyen a Sydney-Hobart versenyen

Az élmezőny nagyon közel egymáshoz. Eddig csupán két hajó adta fel a futamot.


Rendkívül szoros a verseny a 75. Sydney-Hobart vitorlásversenyen, amelyen az élmezőnyt alkotó öt szupermaxit mindössze 11 tengeri mérföld választja el egymástól. Az egyetlen magyar hajó, a Stay Calm Hungary a 21. helyen halad.

A jelentések szerint a féltávon túl az InfoTrack állt az élen, de fej fej melletti küzdelmet folytat a hongkongi Scallywag nevű hajóval, de a kétszeres győztes és csúcstartó Comanche hátránya is szinte elhanyagolható. A monacói Blackjack a negyedik, míg a kilencszeres bajnok Wild Oats XI az ötödik.

A 157 hajót számláló mezőnyből eddig mindössze kettő adta fel a 30 órája tartó viadalt.

A versenyen tavaly első alkalommal magyar hajó is indult, de az M3 Team Hungary árbóca eltört, így feladta a versenyt. Az Ormándlaki Áron vezette egység idén a Stay Calm Hungary elnevezésű hajóval állt rajthoz, amely ugyancsak a Transpac 52-es osztályba tartozik.

Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtolt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1161 kilométer) teljesít Tasmánia fővárosáig. A rekordot 2017 óta a Comanche tartja 1 nap, 9 óra, 15 perccel, de ezt nem fenyegeti veszély, mivel az első helyezett vélhetően szombaton ér célba.

Sport365.hu - 74 év elteltével először indul magyar csapat a nívós versenyen

A hagyományokhoz híven idén is december 26-án startol a Rolex Sydney - Hobart Yacht verseny. Közel 170 hajó nevezett az 1944 óta megrendezett óceáni futamra. Magyar egység is nekivág a világ legszebb vizein zajló karácsonyi versenynek. Ormándlaki Áron - vagyis Roni - vezetésével rajtol a magyar csapat a legendás karácsonyi versenyen.

Borítókép: Heath Holden/Getty Images

Videók